Havalimanında Uzak Durulması Gereken 7 Yiyecek!

Havaalanları epeyce bol türde yiyecek imkanı sunuyor. Ancak uçuÅŸ sırasında saÄŸlığınız için bunların bazılarından uzak durmalısınız. Hangileri? Ä°ÅŸte liste:

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

1-Salata büfesi: ÇiÄŸ yeÅŸil sebzelerden oluÅŸan bir salata tabağı, baÅŸta saÄŸlıklı görünebilir. Ancak dikkat; bu salata büfelerinin bazıları filizlenmiÅŸ, dolayısıyla saÄŸlığa zararlı olabilir. Çözüm: PiÅŸmiÅŸ veya haÅŸlanmış sebzelerden oluÅŸan salata tabağını tercih edin.

 

2-Kahve: Sabahın erken saatlerinde uçmak istiyorsunuz, dolayısıyla evde hiçbir ÅŸey atıştırmadan havaalanına gidiyorsunuz. Sonra uyku sersemliÄŸini atlatmak için kahveye sarılıyorsunuz. Ä°yi bir fikir deÄŸil. Bir taraftan kavhe sinirliliÄŸinizi artırabilir. Özellikle uçak yolculuÄŸu size sıkıntı veriyorsa. DiÄŸer taraftan ise kahve idrar sökücü olduÄŸu için su kaybını dengelemek için yol boyunca bol bol su içmeniz gerekebilir.

 

3-Patates ve çubuk kraker: Patates ve çubuk kraker gibi tuzlu yiyecekler, genellikle mide ÅŸiÅŸkinliÄŸine yol açar. O nedenle yolculuk öncesi bu besinlerden uzak durmalısınız. Çünkü yüksek irtifada midedeki gazlar daha çabuk çözülüyor, bu da hem aÄŸrıya, hem de baÅŸka ÅŸiÅŸkinliklere yol açıyor. Uçakta hiç yaÅŸanmaması gereken bir sıkıntı.

 

4-Meyveli yoÄŸurtlar: Meyveli yoÄŸurtlar ÅŸeker ve gizli katkı maddeleri içeriyor. Bu da bağırsakları tahriÅŸ ediyor. Her ÅŸeye raÄŸmen uçaÄŸa binmeden önce bir yoÄŸurt yemek isterseniz, protein, elyaf ve saÄŸlıklı yaÄŸlar içeren türünü tercih edin. Yani, sade yoÄŸurt seçin.

 

5-Alkol: Havaalanlarında beklerken bir bira, bir kadeh ÅŸarap veya bir kokteyl içmek, insanları tatil ortamına götürüyor. Ancak yükseklerde atmosfer basıncının daha düÅŸük olduÄŸunu, dolayısıyla bünyenin oksijen ihtiyacını karşılamasının güçleÅŸtiÄŸini unutmayın. Alkol alırsanız, havada etkilerini yere göre çok daha kısa sürede hissedebilirsiniz. Tüm bunlara raÄŸmen alkolden vazgeçmezseniz, yanında bol su içmeyi ihmal etmeyin.

 

6-Åžarküteri ürünleri: Sosisli veya sucuklu bir sandviç size göz mü kırpıyor. Tavsiyemiz: Ä°ÅŸtahınızın tahriklerine kapılmayın, baÅŸka yiyecekler arayın. Çünkü önceden ambalajlanmış ÅŸarküteri ürünleri, özellikle bir süredir tezgahta duruyorsa, “Listeria” bakterisi içerebilir. Çözüm, servis edilmeden önce ÅŸarküteri ürününü yüksek ateÅŸte ısıtmak çözüm olabilir ama öyle yapılıp yapılmadığını bilemezsiniz.

 

7-SuÅŸi: ÇiÄŸ balık veya deniz ürünleri yiyecekseniz, tazeliÄŸinden ve en sıkı saÄŸlık koÅŸullarına uygun olarak hazırlandığından emin olmalısınız. Çünkü hiç kimse mide aÄŸrılarıyla kıvranmak istemez, özellikle de uçaÄŸa binerken.



Etiketler: