Hatay Gazi Mahallesi'nde 3 Kişi Enkazda Aranıyor!

6.4 ve 5.8'lik depremle yeniden sarsılan Hatay'da eşyalarını almak isterken depreme yakalanan 3 kişi enkaz altında kalırken, kurtarma ekipleri enkaz altında kalan kişileri kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyorlar.

 

6.4 ve 5.8'lik depremle yeniden sarsılan Hatay'da eşyalarını almak isterken depreme yakalanan 3 kişi enkaz altında kalırken, kurtarma ekipleri enkaz altında kalan kişileri kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyorlar. 6.4 ve 5.8'lik depremle yeniden sarsılan Hatay'da eşyalarını almak isterken depreme yakalanan 3 kişi enkaz altında kalırken, kurtarma ekipleri enkaz altında kalan kişileri kurtarmak için çalışmalarını sürdürüyorlar.

 

hatay da gazi mahallesi nde 3 kisi enkaz altinda kaldi araniyorlar

 

3 kişi enkaz altında kaldı!

 

CNN Türk'ten Arda Erdoğan yaptığı açıklamada Hatay Gazi Mahallesi'nde arama kurtarma çalışmaları devam ederken, deprem anında iki bina sakini, iki de eşyalarını almak isteyen vatandaşımızın enkaz altında kaldığı bu kişilerden birinin enkazdan çıktığı söylendi. Enkaz altındaki üç vatandaşımızın kurtarılması için çalışmalar devam ediyor. 

 

hatay da gazi mahallesi nde 3 kisi enkaz altinda kaldi araniyorlar

 

Servet Cüneydioğlu, Hüseyin Cüneydioğlu ve Suriyeli Masfah isimli bir vatandaş enkazdan sağ kurtarılmak için  çalışılıyor. Fulya Öztürk enkazdaki kişileri tanıdığını ve görüştüğü bir aile olduğunu söyledi. Bir taraf sağa bir tarafın sola gittiği 4 katlı bir binanın içinde arama kurtarma çalışmalarının devam ettiğini, binaya eşyaları kurtarmak için girdiklerini ama çok büyük bir yanlışlık yapıldığını söyledi. 

 

hatay da gazi mahallesi nde 3 kisi enkaz altinda kaldi araniyorlar

 

İkser Apartmanı enkazında çalışmaların devam ettiğini söyleyen Fulya Öztürk Gazi Mahallesi'ndeki binaların durumu hakkında binaların bir kısmı sağa bir kısmı sola yattığını söyledi. Araba ile geçerken hız yapmamaya dikkat ettik diyen Öztürk arabanın titreşimi ile bile binaların yıkılabileceğini söyledi. Hatay'daki durumun çok ürkütücü olduğunu söyleyen Fulya Öztürk gerçekten şehrin çok ürkütücü ve çok kötü olduğunu söyledi. 

 

hatay da gazi mahallesi nde 3 kisi enkaz altinda kaldi araniyorlar

 

Fulya Öztürk yaptığı açıklamada arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarına devam ederken, enkaz alanına sismik akustik dinleme cihazları, yeraltı görüntüleme aracı ve hassas burunlu köpeklerin alanda hazırda bekletildiği betonların kaldırılması işlemi sonrası gerek duyulursa bunların da kullanılacağını söyledi.