Hatay'da Enkaz Altında Çok Sayıda Kişi Bulunuyor İddiası!

Türkiye Güneydoğu'da meydana gelen depremlerle Pazartesi'ye kabusa uyanırken, depremin yoğun olarak hissedildiği Hatay'da çok sayıda kişinin enkaz altında kaldığı iddia edildi. 

 

Türkiye Güneydoğu'da meydana gelen depremlerle Pazartesi'ye kabusa uyanırken, depremin yoğun olarak hissedildiği Hatay'da çok sayıda kişinin enkaz altında kaldığı iddia edildi. Türkiye Güneydoğu'da meydana gelen depremlerle Pazartesi'ye kabusa uyanırken, depremin yoğun olarak hissedildiği Hatay'da çok sayıda kişinin enkaz altında kaldığı iddia edildi. 

 

Duvar gazetesinden Burcu Özkaya Günaydın’ın haberine göre; Depremden etkilenen Hatay'da yıkılan binalar olduğu ve enkazda yaralılar olduğu bilgisi paylaşılıyor. AFAD, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 04.17'de, 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirdi. AFAD, saat 04.26'da merkez üssü Gaziantep'in Nurdağı ilçesi olan 6,4 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldiğini açıkladı. Hatay, Antep, Urfa, Maraş başta olmak üzere pek çok şehir her iki depremden etkilendi. Deprem nedeniyle pek çok binanın yıkıldığı belirtiliyor. 

 

'MAHALLEDEKİ BİNALARIN ÇOĞU YIKILDI’

 

Antakya'da bulunan Sümerler Mahallesi ve Kışlasaray Mahallesi'ndeki binaların büyük kısmı yıkıldı. Özkaya bilgileri şöyle aktardı: "Enkaz altında insanlar var, yardım bekliyorlar. Boş bir binanın bulunduğu alandayız, burada bekliyoruz. Yıkılan bir bina alanı kapattığı için çıkabilecek durumda değiliz. Çıkmaz sokak gibi bir yerde kaldık sıkıştık. AFAD'a ulaşmaya çalışıyoruz ama sanırım pek çok yerde yıkım olduğu için henüz buraya gelemediler. İnsanlar yakınlarını aramaya çalışıyor, internet çekmiyor. Elektrik gitti, yağmur altında beklemedeyiz."