Hangi Yunan Adaları'na 7 Gün Vizesiz Gidilecek? Uygulama Ne Zaman Başlayacak?

Hangi 'Yunan Adaları'na vizesiz gidilecek? Uygulama ne zaman başlayacak? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Atina ziyareti sonrası seyahat tutkunları vizesiz gidilecek Yunan Adaları'nı merak ettiler. Peki Hangi 'Yunan Adaları'na vizesiz gidilecek? Uygulama ne zaman başlayacak? Cevaplar haberimizde..

 

Milliyet'te yer alan habere göre; Atina ziyaretinde ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Miçotakis'in açıklamaları arasında yer alan Yunan adalarına 7 gün vize muafiyeti verileceğine yönelik mesaj seyahatseverler tarafından büyük heyecan ile karşılandı. Peki Yunan adalarına 7 günlük vize muafiyeti için tarih verildi mi? Yunan adalarına 7 günlük vize muafiyeti sağlanacağı yönünde açıklamalarda bulunan Yunanistan Başbakanı Miçotakis'in açıklamaları sonrasında seyahatseverler tarih konusunda araştırmalarına başladı. Peki Yunan adalarına 7 günlük vize muafiyeti ne zaman başlayacak, tarih belli oldu mu? Atina ziyareti sonrasında Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile ortak basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan alınan kararlara yönelik açıklamalarda bulundu.

 

YUNAN ADALARINA 7 GÜNLÜK VİZE MUAFİYETİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

 

Yunanistan Başbakanı Miçotakis Türkiye-Yunanistan ilişkilerinin yeniden canlandırılmasına karar verildiğini açıklarken Vize meselesinde de daha yakın bir iş birliği konusunu ele aldık. Vize meselesinde Türk öğrenciler ve Avrupalı öğrenciler arasında muaf meselesini de ele aldık. 10 Yunan adasında Türk vatandaşlarının 7 gün vizesiz seyahat etmesi konusunda karar olarak ele aldık. ifadelerini kullandı. Tarih henüz belirlenmezken ilerleyen süreçte konuya dair detayların Dışişleri Bakanlığı tarafından açıklanması bekleniyor. 10 Yunan adası ise Sakız, Samos, Kos, Rodos, Simi, Meis, Midilli, Limni, Kalymnos, Leros olarak duyuruldu.