Hamilelikte Karıncalanma Duygusu Nasıl Rahatlatılabilir?

Karıncalanma hamile kadınların sıkıntılarının bir parçasını oluşturuyor. En çok karın ve göğüs bölgelerinde etkili oluyor.

 

Fenoreporter - Sağlık Haberleri Servisi

 

Hamilelik anne adyının vücudunda bir çok değişime yol açıyor. Karın genişliyor, bu da o bölgede cildin gerilmesi sonucunu getiriyor. Ayrıca göğüsler büyüyor, çünkü doğacak bebeği emzirmeye hazırlanıyor. Göğüs bölgesinde de cildin dokularının gerilmesi kaşıntıya ya da karıncalanmaya neden oluyor.

 

Hamilelikte karıncalanmadan sorumlu diğer vücut değişiklikleri arasında hormonların etkisini de unutmamak gerekiyor. Kandaki östrojen oranının artması ciltte bu etkiyi yaratıyor. Doğumdan sonra hormon konsantrasyonu normal haline dönünce, karıncalanma, yani kaşınma ihtiyacı yok oluyor.

 

Hamilelikten önce başka rahatsızlıklardan ötüre karıncalanma veya kaşınma duygusu ortaya çıkarsa, bilin ki, hamilelikte bu sıkıntı daha da artacak.

 

Kurdeşen ve egzema gibi rahatsızlıkları olan kadınlar, hamileliklerinde cildin daha da hassaslaşması nedeniyle karıncalanma duygusunu çok daha yoğun biçimde hissedecekler ve yaşayacaklar.

 

Bu sıkıntıyı en azından hafifletmek için yapılabilecek bir şeyler var. Öncelikle cildi kurutacak alışkanlıkları terketmek gerekiyor. Sıcak suyla banyo veya duş, asitli sabunlar… Cildi sulandıracak içeriğe sahip sabunları tercih etmelisiniz. Tuvaletten sonra cildinize tampon yapın ama sakın kaşımayın veya sürtmeyin. 

 

Cildinizi sulandırıcı veya çözücü krem, gliserin kullanın. Mümkünse parfümsüz olanlarını seçin. Bunlar da fayda etmezse, mutlaka bir doktora danışın.



Etiketler: