Günümüz Milyarderlerinin Bir ÇoÄŸunun Yolu McDonalds'tan GeçmiÅŸ! Nasıl Mı? Ä°ÅŸte Detaylar!

El bebek, gül bebek olarak dünyaya gelmediyseniz, hayata bir yerlerden baÅŸlamak zorundasınız.Hele hayata 16 yaÅŸ gibi çocukluk ile gençlik arasında bir yaÅŸta atılak zorunda kalırsanız,önünüze çıkacak seçenekler pek fazla olmuyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

McDonald’s dışındaki büyük iÅŸletmeler çocuk sayılabilecek yaÅŸtakileri iÅŸe almakta çok ama çok çekingen davranıyorlar. O nedenle günümüzün bir çok ünlüsü iÅŸ hayatına McDonald’s ÅŸubelerinden birinde adım attılar.

 

Birkaçını sayalım mı?

 

1-Jeff Bezos: Amazon’un kurucusu yolu McDonald’s’tan geçenlerin belki de en ünlüsü. Åžu anda 167 milyar dolarlık bir servetin sahibi. Ve bu servet onu dünyanın en zengin üçüncü kiÅŸisi yapıyor.

 

Jeff Bezos, verdiÄŸi röportajlarda 16 yaşına McDonald’s’ta çalışmaya baÅŸlamasını uzun uzadıya anlattı: “Nerede, hangi iÅŸte çalışırsanız çalışın, iÅŸinizi ciddiye alırsanız, size sorumluluk yüklenmye baÅŸlandığını görebilirsiniz. Küçük yaÅŸta McDonald’s’ta çalışmak insana sorumluluÄŸun ne olduÄŸunu öÄŸretiyor. Okulda öÄŸrendiklerinizden çok farklı ve çok daha ciddi bir duygu bu.”

 

2-Jay Leno: Amerikalı bu mizahçı 1990’larda NBC’de yayınlanan “The Tonight Show” (Bu gecenin ÅŸovu)) programıyla ÅŸöhret basamaklarını tırmandı. 1994-2014 yılları arasında, 20 yıl boyunca programın başında kaldı, sonra Jimmy Fallon’a devretti.

 

Jay Leno, 1960’larda Massachuetts eyaletindeki Andover kentinde yaÅŸarken McDonald’s’ta çalışmıştı.

 

3-Pano Christou: 2019’da “Pret a Manger” ayak üstü yiyecek zincirinin başına gelen Pano Christou, iÅŸ hayatına McDonald’sta baÅŸladığını, saat ücretinin 3 dolar olduÄŸunu anlattı. Bu düÅŸük ücret onun heyecanını söndüremedi. “Bu iÅŸ sayesinde yeme-içme sektörüne aşık oldum” diyor.

 

4-Sheryl Palmer: ABD’nin en büyük inÅŸaat gruplarından biri olan “Taylor Morrison”un CEO’su olan Sheryl Palmer, çalışmaya 15 yaşında McDonald’s’ta baÅŸladı. Basamakları hızla çıktı, 5 yıl sonra McDonald’s’ın pazarlama müdürlüÄŸüne yükseldi.

 

“16 yaşındaki tüm gençler McDonald’s’ta çalışmalı. Çünkü iÅŸin ve çalışmanın ne olduÄŸunu orada öÄŸreniyorlar. Orada kirli tabakları sıralamak ve titizlikle temizlemek gerekiyor. Hiç baÅŸtan savma yapma imkanınız yok. Ä°ÅŸinizi en iyi ÅŸekilde yapmak zorundasınız, çünkü markayı temsil ediyorsunuz. Bu gençlik deneyimimden hayatla ilgili bir çok ders çıkardım” diyor,

 

5- Paul Ryan: ABD Temsilciler Meclisi’nin eski BaÅŸkanı ve Cumhuriyetçi Parti’li siyasetçi gençliÄŸinde McDonald’s’ta çalışmış olmaktan gurur duyduÄŸunu söylüyor. “Mc

 

6. Carl Lewis: Olimpiyat Oyunları’nda 9 altıncmadalya kazanan muhteÅŸem atlet Carl Lewis de gençliÄŸinde McDonald’s’ta çalıştı. Sonra kuruma borcunu da ödedi: Yolu Mc’Donald’stan geçen ünlüleri konu alan bir reklamda oynadı.

 

7. Lin-Manuel Miranda: Amerikalı besteci, güfte yazarı, sinema yıldızı, tiyatrocu Lin/Manuel Miranda’nın 10 parmağında 10 marifet var. Broadway’de sahnelenen komedi müzikalleri sıra dışı bir baÅŸarı kazandı. 14 yaşında McDonald’s’ta kurye ve kasa görevlisi olarak yaÅŸadığı deneyim “Delivery” adlı ÅŸarkısına esin kaynağı oldu.



Etiketler: