Günde Bir Muz Yemek Sağlığa Faydalı Mı?

Muzu sevmeyen var mı? Ama bazıları çok sevmelerine rağmen muzdan uzak duruyorlar. Nedeni: za Muzun kilo aldırdığına inanmaları. Doğru mu? İşte uzmanların görüşü:

 

Fenoreporter - Sağlık Haberleri Servisi

 

Muz yılın 12 ayında da yenebilecek bir meyve. Özellikle olgunlarının şekerli bir tadı var ve insanlar genellikle bu tadı seviyorlar.

 

Ancak muz çok lif içerdiği için vücudunuza olumlu etkisi, bir kaşık şeker yemenizden çok daha fazla. Lifler sayesinde enerji yavaş yavaş sindiriliyor. Bu da vücudun bu enerjiyi uzun süre kullanmasına imkan veriyor. Hemen belirtmek gerekir; sadece muza özgü bir şey değil bu, tüm meyveler için geçerli.kasların gelişmesini sağlıyor, magnezyum ise

 

Muzun ilginç özellikleri var: Magnezyum, potasyum, pektin, nişasta  ve B6 vitamini içeriyor. Bu da spor veya egzersiz yapanlar için ideal bir güç kaynağı oluşturuyor. Hepsi bu kadar değil. Muz hızlı ve yavaş karbon hidratlar bileşimi içeriyor. Muzdaki diğer maddeler de bünyeye olumlu etki yapıyor. Örneğin potasyum ise adale kramplarına iyi geliyor.

 

Peki, muzda çok kalori var mı? Cevap: Bir muz 150 kalori içeriyor. Bu bir elmadan veya bir portakaldan fazla. Ancak nişasta ve lif bulunduğu için çok daha uzun süre tok tutuyor. Örneğin, aynı kaloriye sahip bir bisküvi yerseniz, bir muz yemenize göre çok daha kısa sürede acıkırsınız.

 

Muz ayrıca çok sayıra mineral ve vitamin desteği sağlıyor. Kilonuzu korumak için muzdan uzak durmak doğru değil. Çünkü meyvelerin kalorilerini hesaplamak anlamsız. Geldik can alıcı soruya: Her gün bir muz yemek sağlığa faydalı mı? Cevap: Günde örneğin 3-4 muz yemek elbette doğru değil. Ancak günde bir muz tüketilmesi hiçbirTek uyarı: Böbreklerinde sıkıntı yaşayanlar ve diyabet hastaları diyetisyenlere danışarak muz tüketimini ayarlamalı. Hem sonra tüm uzmanlar günde 250 gram meyve tüketilmesini öneriyor. Bu da 2 meyve ediyor.



Etiketler: