Gökhan Zan TÄ°P'ten Hatay Belediye BaÅŸkan Adayı Oldu!

Türkiye Ä°ÅŸçi Partisi (TÄ°P) Hatay’da eski milli futbolcu Gökhan Zan’ı aday gösterdi. Zan geçen yıl da Ä°YÄ° Parti’den Hatay milletvekili adayı olmuÅŸtu.

 

BBC'de yer alan habere göre; Zan’ın adaylığı TÄ°P Sözcüsü Sera Kadıgil, Genel BaÅŸkan Yardımcısı Barış Atay ve Ä°stanbul Milletvekili Ahmet Şık’ın katıldığı bir basın toplantısıyla duyuruldu. Toplantıda konuÅŸan Kadıgil, “Biz Hatay’ın çığlığını duyduk. Öksüz bırakılan, yetim bırakılan, kimsesiz bırakılan ve bunun üstüne bir de seçeneksiz bırakılmaya çalışılan Hatay halkının isyanını duyduk” dedi. Zan ise “Futbol kariyerimde savunmacıydım, bundan sonra da Hatay halkını savunmak istiyorum” dedi ve ÅŸunları söyledi:

 

“6 Åžubat’ta maalesef kimimiz öldük, kimimiz eksik kaldık. Ama ilk üç gün yanımızda devlet ve belediye yoktu. Sadece halk vardı.

 

“UmutsuzluÄŸa kapıldık, öfkemizi haykırdık. Ama bizim umudumuz halkımızın bize uzattığı milyonlarca el oldu.

 

“Ä°ktidardan farkı olmayanları desteklemeye mecbur bırakılmamızı da konuÅŸacağız.

 

“Hatay BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı bu felaketin sorumlularındandır. Kendisi, partisi tarafından tekrar aday gösterilmiÅŸtir. Bu karar kendisine daha önce oy vermiÅŸ Hatay halkına danışılmadan kararlaÅŸtırılmıştır.”

2009’dan beri önce AKP, ardından CHP’den belediye baÅŸkanı seçilen Lütfü SavaÅŸ’ın döneminde yapılan binalar da yıkılmış, SavaÅŸ bu nedenle eleÅŸtirilmiÅŸti.

 

Son olarak 6 Åžubat’taki deprem anmasında da SavaÅŸ protesto edilmiÅŸti. TÄ°P Sözcüsü Sera Kadıgil “CHP, Lütfü SavaÅŸ'ı deÄŸiÅŸtirirse adayınızı geri çeker misiniz?” sorusuna “CHP'li dostlarımız üstlerine düÅŸeni yaparsa biz de üzerimize düÅŸeni yaparız” cevabını verdi. CHP, Hatay BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Lütfü SavaÅŸ’ın anketlerde önde gözükmesi nedeniyle aday gösterildiÄŸini açıklamıştı. Bugün toplanacak CHP Parti Meclisi toplantısında SavaÅŸ'ın adaylığı yeniden deÄŸerlendirilecek. Gökhan Zan, geçen yılki depremin ardından Hatay’da yardım çalışmalarına verdiÄŸi katkıyla biliniyordu. Zan geçen yılki genel seçimde de Ä°YÄ° Parti’nin Hatay milletvekili adayları arasında ikinci sırada yer almış, Ä°YÄ° Parti’nin bir milletvekili çıkarabilmesi sonucu Meclis’e girememiÅŸti. Hatay TÄ°P’in oy oranının en yüksek olduÄŸu büyükÅŸehir. 2023’teki genel seçimde oy oranı 8,7 olmuÅŸtu.