Gaziantep Nizip'te Furkan Apartmanı Enkazında 2 Kişi Sağ Tespit Edildi!

Depremin vurduğu Gaziantep'te arama kurtarma çalışmaları aralıksız olarak devam ederken, yapılan açıklamada 157. saatte Gaziantep Nizip'te bulunan Furkan Apartmanı'nda 2 kişinin enkaz altında sağ tespit edildiği açıklandı. 

 

Depremin vurduğu Gaziantep'te arama kurtarma çalışmaları aralıksız olarak devam ederken, yapılan açıklamada 157. saatte Gaziantep Nizip'te bulunan Furkan Apartmanı'nda 2 kişinin enkaz altında sağ tespit edildiği açıklandı. Depremin vurduğu Gaziantep'te arama kurtarma çalışmaları aralıksız olarak devam ederken, yapılan açıklamada 157. saatte Gaziantep Nizip'te bulunan Furkan Apartmanı'nda 2 kişinin enkaz altında sağ tespit edildiği açıklandı. 

 

gaziantep nizip te furkan apartmani enkazinda 2 kisi tespit edildi

 

Furkan Apartmanı enkazında 2 kişiye sağ ulaşıldı!

 

gaziantep nizip te furkan apartmani enkazinda 2 kisi tespit edildi

 

Kanal D muhabiri İhsan Yalçın’ın aktardığı habere göre; Gaziantep Nizip’te Furkan Apartmanı enkazında iki kişinin yaşadığına dair emare olduğunu aktardı. Furkan Apartmanı’nın Nizip’te yıkılan tek bina olduğu söylendi. 146. saatte 10 yaşında Eylül isminde bir kız çocuğunun kurtarıldığını söyleyen Yalçın, 15-20 dakika boyunca dinlenme yapıldığı, arama kurtarma ekiplerinin 3 tarafının tehlikeli bir ortamda çalıştığı açıklandı. Enkaz taşınması için 10 kişinin gerektiği duyurusunun olduğunu söylerken Nizip’te herkesin omuz omuza çalıştıklarını aktardı.

 

gaziantep nizip te furkan apartmani enkazinda 2 kisi tespit edildi

 

Arama kurtarma ekiplerinin tehlikeli bir çalışma ortamları olduğunu söyleyen Yalçın, binaya tek taraftan müdahale edilebildiğine söyledi. Furkan Apartmanı’nın yıkılışı ile ilgili ilginç bilgilerin olduğunu söyleyen Yalçın, binanın krokisinin değiştiğini söyledi.

 

gaziantep nizip te furkan apartmani enkazinda 2 kisi tespit edildi

 

Enkazda iki kişinin sağ olma ihtimalleri olduklarını söyleyen Yalçın, çalışmaların sürdüğünü söyledi. Eylül’ün kurtarıldığı binada 10 kişilik bir ailenin olduğu söylenirken, 5 yetişkin, 5 çocuktan oluşan o aileye de ulaşmak için çalışmaların sürdüğü bilgisi aktarıldı.

 

Ayrıntılar gelecek..