Gazeteci Haluk Şahin Kimdir? Nerelidir? Kaç Yaşındadır? Haluk Şahin Biyografisi!

Gazeteci Haluk Şahin kimdir? Sosyal medyada gazeteci Haluk Şahin ile ilgili bilgiler sıklıkla araştırılmaya başlandı. Peki Haluk Şahin kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? Cevaplar haberimizde..

 

Gazeteci Haluk Şahin kimdir? Sosyal medyada gazeteci Haluk Şahin ile ilgili bilgiler sıklıkla araştırılmaya başlandı. Peki Haluk Şahin kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır? Cevaplar haberimizde..

 

gazeteci haluk sahin kimdir nerelidir kac yasindadir haluk sahin biyografisi

 

Haluk Şahin kimdir? Nerelidir? Kaç yaşındadır?

 

Haluk Şahin kimdir? Haluk Şahin, 1941 yılında Bursa'da doğmuş Türk gazeteci, yazar, TV programcısı ve üniversite öğretim üyesidir. Haluk Şahin, eğitimine Bursa Erkek Lisesi'nde başladı ve daha sonra 1964 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu. Eğitimine devam ederek, 1972 yılında ABD'deki Indiana Üniversitesi'nde gazetecilik alanında yüksek lisans derecesi aldı. 1974 yılında aynı üniversiteden kitle iletişimi alanında doktora derecesini tamamladı. ABD'deki üniversitelerde dersler verdi ve kitle iletişimi üzerine yaptığı araştırmalar dünyaca ünlü bilimsel iletişim dergilerinde ve kitaplarda yayımlandı. (Journal of Communication, Journalism Quarterly, Media Culture and Society gibi) Ayrıca, birçok uluslararası konferansa katılarak bildiriler sundu. Medya sektöründe Genel Yayın Yönetmenliği (Nokta, Tempo), araştırma bölümü başkanlığı, danışmanlık ve köşe yazarlığı (Politika, Nokta, Hürriyet, Hürgün, Gazete, Güneş, Cumhuriyet) gibi çeşitli görevlerde bulundu. 1992-1999 yılları arasında Arena programının editörlüğünü üstlendi ve aynı zamanda Kanal D Haber Koordinatörlüğü görevinde bulundu. Haluk Şahin, çeşitli televizyon programlarının yapımcılığını üstlendiği ve sunuculuğunu yaptığı bir dizi programa imza atmıştır. Örnek olarak, TRT'de yayınlanan "Kitaplar ve Düşünceler" (1974) ile "Gerçek Peşinde ve Sözün Özü" (1997) gibi programları sayılabilir. Ayrıca, TV8'de "Biz Böyleyiz" adlı programı sunmuş ve 2009 yılında aynı kanalda "Yüksek Siyaset" programını sunmuştur. 1998'den bu yana İstanbul Bilgi Üniversitesi, İletişim Fakültesi Televizyon Gazeteciliği Program Koordinatörlüğü görevini üstlenmektedir. Haluk Şahin evlidir ve ilk evliliğinden iki çocuğu vardır. 



Etiketler: