Galatasaray'ın Yeni Transferi Belhanda'yı Arayıp Sormuş!

Adana Demirspor başkanı Murat Sancak Milliyet Skorer'e yaptığı özel açıklamalarda önemli konulara değinirken, Galatasaray'ın yeni transferinin Belhanda'yı arayarak onay aldığını söyledi. 

 

Adana Demirspor başkanı Murat Sancak Milliyet Skorer'e yaptığı özel açıklamalarda önemli konulara değinirken, Galatasaray'ın yeni transferinin Belhanda'yı arayarak onay aldığını söyledi. Son dönemde yaptığı açıklamalarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran Adana Demirspor başkanı Murat Sancak Milliyet Skorer'e yaptığı özel açıklamalarda önemli konulara değinirken, Galatasaray'ın yeni transferinin Belhanda'yı arayarak onay aldığını söyledi. 

 

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Milliyet Skorer'e yaptığı özel açıklamalarda önemli konulara değindi. Sancak yaptığı açıklamada "Zaten takımın durumu ortada. İyi bir kadromuz var. 4 tane yerli aldık. Kadromuzdan memnunuz. Yabancı kuralının bir an önce değiştirilmesi lazım. Çünkü hocaların eli çok zorda bırakılıyor yani düşünün yerli sağ bekiniz var, ilk 11’de başlıyor. Yedeği yabancı. Sakatlandığı zaman onu sokmak zorundasınız ama yabancı kuralından dolayı sokamıyorsunuz. Bu sefer 2 oyuncuyu değiştirmek zorunda kalıyor hocalar. Onun için federasyonun bunu bir an önce gözden geçirip, yabancı sayısını arttırıp, saha içindeki sirkülasyona karışmaması en doğru olur. Kulüpler Birliği’nde de konuştuk ama maalesef federasyon o noktada biraz ağırdan alıyor.

 

Haklı olarak tabi yerli oyuncu gelişimi için. Tamam gelişsinler ama gelen yabancılar da onları geliştiriyor bir de o gözle bakmak lazım. Bugün Yunus, Yunus olduysa Vargas’ın çok katkısı var aynı şekilde Balotelli’nin de. Bu gibi oyuncular Türkiye’ye geldiklerinde çok katkıları oluyor. Bu şekilde düşünmeleri iyi olur. Delle Alli’nin ağabeyi Türkiye’ye geldi. Ağabeyiyle hemen hemen her noktada anlaştık. Eğer Lampard Everton’a giderse kardeşini de oraya götürecekti. Peki dedik olmazsa 1.5 yıllığına bize getirirsin. Lampard, Everton’a gidince orası oldu tabii. Ama sağlık olsun, ileride olur.  Böyle bir oyuncuyu Türk sporseverlere seyrettirmek arzumuzdu. Şu an sıralamamıza baktığımızda 3.sıradayız.

 

Taraftarlar tabii ki her şeyi ister. Şampiyon olmayı, Şampiyonlar Ligi’ne gitmeyi, UEFA’yı ister. Ancak ben söylemiştim biz Süper Lig’de kalıcı olmak istiyoruz. 26 yıl nasıl çıkamadıysa Adana Demirspor, 26 yıl burada nasıl kalacağımızın hesabını yapmak zorundayız. Ona göre transferlerimizi yaptık. Hedefimiz ilk 10. Şampiyon olmak, ikinci olmak diye bir hedef koymadık. İlk 10’un içinde, birincilik var, ikincilik var, dokuzunculuk da var. 2. Olabiliyorsak olalım tabii neden olmayalım. Ancak ilk 10’da bitirdiğimizde biz mutluyuz. Buradan taraftarlarımıza söylüyorum. Avrupa’ya gitmek güzel ama o Avrupa’ya gidip rezil olmakta var. Onun için yapılanma, çekirdek kadro oluşturmak gerekiyor. Zaman içinde hedeflerimiz zaten olacak. Benim olduğum yerde zaten hedefler olur ama sabırlı olacaklar.” ifadelerini kullandı.

 

galatasaray in yeni transferi belhanda yi aramis

 

Galatasaray’ın yeni transferi Belhanda’yı aramış

 

Sözlerine devam eden Sancak “Çin’den Belhanda’ya teklif geldi. Rakamı söylesem dudaklarınız uçuklar. Ama futbolcu gitmek istemezse ne yapacaksın. Hatta şöyle söyleyeyim, Galatasaray’ın yeni yapmış olduğu bir transfer Belhanda’yı aramış. Gel burada tekrar beraber oynayalım demiş. Bunlar oluyor. Benim 3 yıllık anlaşmam olan oyuncum Akintola’ya bile menajerler üzerinden rakibim olan bir takım, teklif yapıyor. Takımı da karıştırmaya çalışanlar var. Ben buradan bütün başkanlarıma söylüyorum. Sakın! Adana Demirspor’u karıştırmaya kimse kalkmasın. Karıştırmaya kalkarsanız, bir takımın nasıl karıştırıldığını ben size gösterebilirim. Hiç kusura bakmayın. Ben herkese açık davranıyorum. Birbirimize açık olalım. Tabii ki oyuncuya talip olabilirsiniz ama bunun muhatabı belli. Başkan başkanı arar ister, Allah’ın emri peygamberin kavliyle. O da vermek isterse zaten verir. Menajerlerin oyuncağı olmayalım. Kendisi bilmez hadsiz menajerler de var. Zaten o menajerleri sosyal medyada afişe ederim. Hatta gördüğüm yerde de rezil ederim. Sen kimsin benim anlaşmalı oyuncumu kalkıp yoldan çıkartmaya çalışıyorsun, kafasını bulandırıyorsun? Sen Adana Demirspor’un düşmanı mısın? Bu düşmanlıktır. Yakışmaz. Geçen akşam İstanbul takımlarındaki bir oyuncu ile ilgili sportif direktör ile görüştüm. Dedi ki futbolcu ile görüşün, eğer isterse başkanla görüşürüz. Kalktık gece saat 1’de başkanı aradık. Başkan bu oyuncuya talip olursak gönderir misin? Yok ihtiyacım var dedi. Allah yolunu açık etsin dedim. Futbolcu ile de muhatap olmadım yani. Olmamak gerek. Bütün başkanlara uyarım olsun, menajerlerin elinde oyuncak olmayalım.” ifadelerini kullandı.