Galatasaray'ın Yeni Teknik Direktörü Belli Oldu! Marco Rose Geliyor!

11 Haziran 2022'de yapılan başkanlık seçiminde ikinci kez başkan seçilen Dursun Özbek, yeni sezonun planlaması için çalışmalara başlarken, takımın başına getireceği ismi belirledi.

 

11 Haziran 2022'de yapılan başkanlık seçiminde ikinci kez başkan seçilen Dursun Özbek, yeni sezonun planlaması için çalışmalara başlarken, takımın başına getireceği ismi belirledi. Başkanlık seçiminin ardından ikinci kez Galatasaray Spor Kulübü başkanı olan Dursun Özbek çalışmalarına başlarken, takımın başına getireceği ismi belirledi. 

 

Marco Rose ile el sıkıştı iddiası!

 

Fotomaç’ın haberine göre; Galatasaray’da göreve başlayan Dursun Özbek yönetimi, teknik direktör belirsizliğine son veriyor. Okan Buruk, De Zerbi ve Marco Rose arasında gidip gelen sarı-kırmızılı yönetim, Alman hoca Marco Rose'de karar kıldı. Galatasaray'la 1+1 yıllık sözleşme imzalayacak olan Rose şimdiden çalışmalara başladı. Galatasaray'da bir soru işareti daha ortadan kalktı. Sarı-kırmızılı kulüp 11 Haziran'da yapılan kongrede başkanlık koltuğuna Dursun Özbek'i oturtmuştu. Yeni yönetim ayağının tozuyla yeni hocasını da belirledi. Galatasaray'ı yeni sezonda Marco Rose çalıştıracak. Seçim sonuçlarının ortaya çıkmasının ardından Okan Buruk, De Zerbi ve Marco Rose üzerinde yoğunlaşan yönetim, Rose'u takımın başına getirme kararı aldı. Yapılan görüşmelerde 1+1 yıllık prensip anlaşması da sağlandı. En son 2008-2009 sezonunda Michael Skibbe'yle çalışan Cimbom 13 yıl aradan sonra yeniden Alman ekolüne dönüş yapmış oldu. Alman hocanın açıklanması için Domenec Torrent bekleniyor. Başkan Dursun Özbek ve yönetimi Torrent'le yolları ayırmak için uzlaşma yolunu deniyor. Bir yıl daha sözleşmesi bulunan İspanyol hocanın yıllık ücreti 1.5 milyon euro... Beş yardımcısının maliyeti ise 660 bin euro… Özbek, İspanyol heyetin 2 milyon 160 bin euro tutan tazminatını 1 milyon Euro seviyesine çekmeye çalışıyor. Sarı-kırmızılı kulüp, Domenec Torrent'in sözleşmesini feshettiği anda söz kestiği yeni teknik direktörü Marco Rose'u resmen açıklayacak. Öte yandan Rose'un şimdiden yeni transferler için çalışmaya başladığı gelen haberler arasında...Nice'in teklifini reddeden ve Galatasaray'la el sıkışan Marco Rose'un ekibi de belli oldu. Rose, Galatarasaray'a Dortmund'da da beraber çalıştığı Rene Maric, Alexander Zickler ve Patrick Eibenberger ile gelecek. 1992 doğumlu 30 yaşındaki Rene Maric 2017'den yani 25 yaşından bu yana Marco Rose ile beraber çalışıyor. Rose'un "beynim" dediği Rene Maric'i henüz o yaştayken Salzburg U18 takımının yardımcı antrenörüyken yanına aldı. 35'lik atletik koç Eibenberger ile eski bir golcü olan Zickler de aynı şekilde başarı hocayla ile Salzburg'dan beri beraber çalışıyor.