Fransız General Charles De Gaulle'un Torunu Rus Vatandaşlığına Geçmek İstiyor!

İkinci Dünya Savaşı’nda Fransa’nın kurtarıcısı olan, 1959-1969 yılları arasında da Cumhurbaşkanı olarak görev yapan General Charles de Gaulle’ün 60 yaşındaki torunu Pierre de Gaulle, Ukrayna savaşında Rusya’yı desteklediğini ve Rus vatandaşlığına geçmek istediğini açıkladı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Pierre de Gaulle, Rus basınına sık sık yaptığı açıklamalarda, “Rusya’yı aile, din gibi geleneksel değerlere bağlılığından ötürü takdir ediyorum. Batı’da tüm bu değerler kayboldu” diyor.

 

Puerre de Gaulle, General de Gaulle’ün büyük oğlu Amiral Phillippe de Gaulle’ün dördüncü oğlu. Mesleği işletmelere strateji danışmanlığı yapmak olan Pierre de Gaulle, açıklamalarında yine sık sık Rusya Başkanı Vladimir Putin’in söylemlerini tekrarlıyor: Ukrayna savaşı, Rusya’yı zayıflatmak isteyen ABD ve NATO tarafından kışkırtıldı. Batı’da Putin’in kötü adam, Ukraynalı mevkidaşı Volodimir Zelenski’nin ise iyi adam olarak algılanması beni dehşete düşürüyor,”

 

fransiz general ve cumhurbaskani charles de gaulle un torunu rus vatandasligina gecmek istiyor

60 yaşındaki Pierre de Gaulle, General de Gaulle’ün oğlu Amiral Philippe de Gaulle’ün dördüncü oğlu olarak dünyaya geldi.

 

Pierre de Gaulle, dedesinin (General de Gaulle) siyasi mirasını savunduğunu söylüyor. Örnek olarak, General’in Soğuk Savaş döneminde ABD ile Sovyetler Birliği arasında dengeli bir politika izlemiş olmasını gösteriyor.

 

Ailesi, Pierre de Gaulle’ün Rusya yanlısı çizgisini desteklemediğini açıkladı.