Fibromiyalji İçin Doğal Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda fibromiyalji için doğal tedavi yöntemleri hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda fibromiyalji için doğal tedavi yöntemleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi başaran ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda fibromiyalji için doğal tedavi yöntemleri hakkında detaylı bilgiler verdi.

 

Fibromiyalji vücudun hemen hemen her bölgesinde ağrı oluşturmasıyla bilinen kronik bir rahatsızlıktır. Ağrılar en çok boyun, sırt, kalça, bacak ve kollarda görülür. Bu nedenle fibromiyalji yumuşak doku romatizması olarak da bilinir. Fibromiyalji sendromu ağrının yanı sıra uyku bozukluğu, kaslarda hassasiyet, aşırı yorgunluk, halsizlik ve sabah tutukluğu ile kendini belli eder. Oldukça yaygın bir rahatsızlık olan fibromiyalji toplumun %3'ünde görülmektedir. Ülkemizde yaklaşık 1,3 milyon kişide bu rahatsızlık bulunmaktadır.

 

Doktorlar fibromiyaljiye henüz tam olarak neyin neden olduğunu bilmiyorlar. Fibromiyalji herkeste görülebilse de orta yaşlı kadınlarda ve eklem iltihabı, lupus veya başka bir otoimmün rahatsızlığı olanlarda daha sık görülüyor. Ayrıca obez ve hareketsiz bir yaşam tarzı olan kadınlar da yüksek risk grubuna giriyor. Fibromiyalji tek bir rahatsızlıktan çok sağlığa ilişkin bazı belirtilerin bir birleşimidir. Neyse ki bu rahatsızlığın kas ve eklemlere kalıcı zarar verme riski yoktur ve hayatı tehdit edici özelliği bulunmamaktadır.

 

1. Düzenli uyuyun

2. Sıcak duş alın

3. Masaj yaptırın

4. Egzersiz yapın

5. D vitamini alın

6. Magnezyum alın

7. Stresi azaltın

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.