FED Kararı Sonrası Selçuk Geçer'den Dolar Tahmini! Ne Kadar Olur Dedi?

Sosyal medyada yaptığı ekonomi analizleri ile dikkat çeken ünlü ekonomist ve para piyasaları uzmanı Selçuk Geçer, dün FED'in açıkladığı 75 baz puan faiz arttırımı sonrası Twitter sayfasından yaptığı dolar tahmini ile olay oldu. 

 

Sosyal medyada yaptığı ekonomi analizleri ile dikkat çeken ünlü ekonomist ve para piyasaları uzmanı Selçuk Geçer, dün FED'in açıkladığı 75 baz puan faiz arttırımı sonrası Twitter sayfasından yaptığı dolar tahmini ile olay oldu. Son dönemde yaptığı açıklamalarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü ekonomist ve para piyasaları uzmanı Selçuk Geçer, dün FED'in açıkladığı 75 baz puan faiz arttırımı sonrası Twitter sayfasından yaptığı dolar tahmini ile olay oldu. 

 

ABD'de yaşanan 40 yılın en büyük enflasyonundan sonra Amerika Merkez Bankası (FED) sıkılaşmaya giderek Haziran ayı faiz kararını 75 baz puan artırdı. FED'in tarihin en büyük faiz kararından sonra Dolar/TL kuru hızla yükselişe geçti. Piyasalar derinden etkileyeceği öngörülen karardan sonrası Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer Twitter hesabından 'Herkese hayırlı olsun' diyerek korkutan dolar seviyesini verdi.

 

FED'İN KARARI PİYASALARI ATEŞLENDİRDİ

 

Yüksek tahminleri ile bilinen Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer, FED kararından sonra ilk dolar tahminin yaptı. Önceki açıklamalarında da dolar için yükselişlerin olabileceğini ifade eden Geçer, FED'in kararından sonra yükselişe geçen Dolar/TL kuru için kritik paylaşımı yaptı. Elinde döviz ve altın bulunduranlar piyasalar yakından takip ederken, özellikle dövizle borçlananları derinden sarsacak dolar tahmini Geçer'den geldi.

 

SELÇUK GEÇER'DEN KORKUTAN DOLAR TAHMİNİ

 

Şahin açıklamalarıyla piyasaları fiyatlandıran FED başkanları, 50 baz puan artışı bekleyenlere 75 faiz kararı ile tarihin en büyük faiz artışına gitti. Piyasalar 75 baz puana kendini fiyatlarken, borsa hızlı bir şekilde yükselişe geçti. Döviz ve altında ise yükseliş tırmanmaya devam ediyor. Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer'de 17,31 barajını kıran dolar için Twitter hesabından, "FED 75 baz puan artırdı. Dolar 20 TL hayırlı olsun" paylaşımı yaptı. Geçer'in paylaşımına ise çok sayıda yorum geldi.

 

İşte o tahmin;

 

selcuk gecer den dikkat ceken dolar tahmini