Fas'ın Veliaht Prensi Moulay Hassan Lüks Bir Hayat Sürse De Sorunlardan Şikayetçi!

Fas’ta herkes 20 yaşındaki Veliaht Prens Moulay Hassan’ı izliyor. Çünkü Kral 6’nci Muhammed tahtın geleceği   için biricik oğluna bel bağladı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Ve Prens, tıpkı babası gibi şimdiden bir milyarder hayatı yaşamaya başladı: Birbirinden lüks arabalar, özel jetler… “Ama gerçek hayatımı bir bilseler asla özenmeyecekler” diyor iç çekerek.

 

Fas kralları asla tahttan çekilmiyor. Ölünceye kadar hüküm sürüyorlar.

 

Babasının ölümünden sonra Veliaht Prens Moulay Hassan sadece tahtın değil, aile servetinin de sahibi olacak.

 

“Forbes” dergisine göre, Kral 6’ncı Muhammed, Afrika’nın en zengin, dünyanın da 4’üncü en zengin kralı. Kişisel serveti 2 milyar Euro’nun üstünde tahmin ediliyor. Ailenin toplam serveti ise 7,6 milyar Euro olarak hesaplanıyor. Bu servetin büyük bir bölümü 20 yaşındaki Veliaht Prens Moulay Hassan için saklanıyor.

 

Zaten şimdiden milyarder sayılır. Sahip olduğu servet 937 milyon Euro ve Rabat’ta kraliyet sarayında geniş mi geniş rezidansları var. Sarayın günlük işletme giderleri 900 bin Euro’yu geçiyor. Çok yüksek duvarlarla çevrili sarayda 2 yüzme havuzu, 2 golf sahası, tenis kortları, at hararları, 195 hektara yayılan büyüleyici güzellikteki bahçeler yer alıyor,

 

Veliaht Prens kendi ofislerine ve personeline sahip. Onlarca, hatta yüzlerce hizmetçi onun emrine amade. Hepsi gerek Fas içinde, gerekse yurt dışında onunla birlikte yolculuk ediyorlar. Babası ona 63 milyon Euro değerinde “Gulfstream G650” modeli bir özel jet hediye etti. Dünyanın an güçlü ve en pahalı jetlerinden biri olan bu uçak hiç ikmal yapmadan 14 bin kilometre uçabiliyor, 4mürettebatın yanı sıra 8 yolcu alabiliyor.

 

Uçağı olası bir saldırıdan korumak için 18,7 milyon Euro harcamayla İsrail yapılı füzesavar sistemi yerleştirildi. Prens Moulay, yurt dışına çıkınca kraliyet yükümlülüklerinden bir ölçüde kurtuluyor. Örneğin, 3 yıldızlı Michelin restoranlarında yemek yiyor. 2019’da New York’ta 5 yıldızın da üstündeki lüks otellerde kaldı. Bir başka tatilde, Yunanistan’ın İskados adasında haftalığı 560 bir Euro olan lüks “Serenity” yatını kiraladı.

 

Otomobil meraklısı olan Veliaht Prens aralarında Maybach Aston Martin ve Ferrari’lerin de bulunduğu onlarca lüks mü lüks, pahalı mı pahalı araca sahip. Hepsi de babasının armağanı. Buna karşılık Veliaht Prens’in özel hayatıyla ilgili pek bir şey bilinmiyor. Bunun bilinçli bir tercih olduğu belirtiliyor. Ancak saraya yakın çevreler fısıldayarak bir şey söylüyorlar: Prens aslında mutlu değil ve tahta çıkmak onu gerçekten çok korkutuyor.