EYT Ne Zaman Çıkacak? EYT Düzenlemesinde Formüller Neler? İşte Detaylar!

Emeklilikte Yaşa Takınlanlar (EYT) için düzenleme ne zaman yapılacak? Masada hangi formüller var? Sosyal medyada ve internette EYT ile ilgili düzenlemelerle ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilmektedir. 

 

Emeklilikte Yaşa Takınlanlar (EYT) için düzenleme ne zaman yapılacak? Masada hangi formüller var? Sosyal medyada ve internette EYT ile ilgili düzenlemelerle ilgili bilgiler sosyal medyada ve internette kullanıcılar tarafından sıklıkla merak edilmektedir. 

 

Milliyet gazetesinde yer alan habere göre; EYT son dakika gelişmeleri milyonlarca kişi tarafından yakından takip ediliyor. Emeklilikte Yaşa Takılanlar için çeşitli formüller üzerinde durulurken yapılan son açıklamalar doğrultusunda tek formül üzerine yoğunlaşıldı. Peki, EYT ne zaman çıkacak? EYT çıktı mı, ne zaman çıkacak? Konu ile ilgili çalışmalar hız kazanırken milyonlarca kişinin heyecanlı bekleyişi arttı. Kabine Toplantısının ardından soruları yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ise EYT meselesinin gündeme alınacağı tarih ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte EYT'de son durum.

 

EYT İLE İLGİLİ SON DAKİKA

 

Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin EYT düzenlemesinin sorulması üzerine, bu konudaki teknik çalışmanın biraz daha zaman alacağını ifade ederek, “Tek bir formül üzerinde duruyoruz ama henüz sonuçlandırmadık. EYT, aralık ayı gibi gündeme gelir” ifadelerini kullandı.

 

EYT İÇİN MASADAKİ TEK FORMÜL NE?

 

Hizmet yılı erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresi, kadınlarda ise 20 yıllık hizmet süresi ve 7 bin 200 prim günü sayısı. Bu hizmet yılı ve prim günü sayısı 2008 sonrası sigortalı olanlar için geçerli. 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olanların yaş şartının kaldırılmasıyla ilgili bir formül eğer hayata geçirilecekse erkekler 9 bin günü, kadınlar 7 bin 200 günü tamamladıysa artık yaşı beklemeden emekli olma şartını yerine getiriyor.

 

Kadınlarda 20 yıl, erkeklerde 25 yıl. Bu 9 bin gün sayısı yerine 5 bin ile 5 bin 975 gün bizim için 8 Eylül 1999 öncesi sigortalı olanlar için aranan şartlardı. Bu şartları yerine getiren kadın ve erkekler gün sayısı ve hizmet yılını tamamladıkları taktirde herhangi bir yaş şartına tabir olmaksızın emekli olmaları imkanı söz konusuydu. Vatandaşlar diyor ki ‘Biz sigortalı olduğumuz tarihte yaşla ilgili bir sorunumuz yoktu. Hizmet yılı ve prim gün sayısını tamamladık yaş şartından dolayı emekli olamıyoruz’ diyor.

 

Sayın Bakan da ‘Biz başka ülkenin formülünü dikkat etmiyoruz. Kendi ülkemiz ve ekonomik yapımızın şartına bakacağız. Bu çalışanlarımızın mağduriyetini ortadan gidereceğiz’ dedi."



Etiketler: