Eve Bir Yarasa Girdi Çocuk Kudurarak Öldü!

Kanada’nın Ontario bölgesinde bir eve giren yarasa uyumakta olan kız çocuğunun odasında dolaştı. Çocukta ısırık görmedikleri için aile aşı yaptırmadı. Sonuç: Çocuk kudurarak öldü.

 

Adı ve yaşı açıklanmayan çocuğun yarasanın saçtığı bir virüsten enfeksiyon kaptığı açıklandı.

 

Genç kurbanın anne ve babası bir gece odalarına giren bir yarasanın çıkardığı gürültüyle uyandılar. Ancak onlarla aynı odada yatan çocuklarının vücudunda bir pençe veya ısırık izi bulamayınca tedavi ettirmeye gerek duymadılar. Ancak daha sonra çocukta kuduz belirtileri baş gösterince hemen hastaneye götürdüler. Ne var ki, iş işten geçmişti. Çocuk öldü.

 

Ontario bölgesinde son yıllarda  kuduza yakalanmış yarasa sayısının çok arttığını bildiren yetkililer, hayvanla en küçük teması olanların bile hemen doktora görünmeleri uyarısında bulundular.

 

Dünya Sağlık Ögütü ise kuduzun insana yarasanın tükürüğüyle geçtiğini bildirdi, “Isırmasına gerek yok” dedi. Hayvandan geçen kuduz virüsü hızla beyine ve omuriliğe saldırıyor ve ilk belirtiler (Su korkusu, fotoğraf korkusu, hallüsinasyon) ortaya çıkınca ölüm kaçınılmaz oluyor. İngiltere, Yeni Zelanda, Antarktika, İrlanda dışında tüm dünyada yarasa kaynaklı kuduz bulunuyor.