Eurovision'da Ermenistan'ı Fransız Grup Temsil Edecek!

Ermenistan’ı önümüzde ay yapılacak Eurovision şarkı yarışmasında Fransa’nın Lille kentinde yaşayan Ladaniva ikilisi temsil edecek.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

2019’da doğan düo, yani ikili grup Ermeni kökenli, Belarus’ta büyüyen şarkıcı Jaklin Bagdaşaryan ile bir çok müzik aletini çalabilen Louis Thomas’tan oluşuyor. Ama bir gün uluslar arası bir yarışmada Ermenistan renklerini taşıyacakları akıllarından bile geçmemişti.

 

2 yaşındaki Jaklin Bağdaşaryan  20 yaşında Fransa’ya geldi. Tek kelime Fransızca bilmiyordu. Dahası, Ermenice’si de öyle ahım şahım değildi. Bir prova sırasında 36 yaşındaki  Louis Thomas ile tanıştı. Genç adam onun sesinden etkilendi. Sonra birlikte özellikle Ermeni  diyasporasının bulunduğu diyarlarda turnelere çıktılar.

 

2019’da eski bir Ermeni türküsünün modernize edilmiş versiyonunu yayınladılar Tüm Ermeni diyasporası coştu. Milyonlarca izleme, milyonlarca dinleme, milyonlarca indirme… 2022’de Ermenistan Radyo Televizyon Kurumu, bu ikiliye ülkelerini Eurovision’da temsil etmelerini önerdi.  Hangi tür müzikle temsil edeceklerdi? Tartışma 2 yıl sürdü. Sonunda bir uzlaşmaya varıldı.

 

Bakalım, Eurovision’da nasıl bir performans sergileyecekler?