Eti O Bisküvinin İsmini Irkçılık İçerdiği İçin Değiştirdi!

Yıllardır ürettiği çeşitli gıdalarla tüm Türkiye'de geniş bir müşteri ağı bulunan ünlü şirket Eti, yıllardır Eti "Negro" ismiyle satışını yaptığı ürünün isminin değiştirildiğini yayınladığı bir açıklama metniyle açıkladı. 

 

Yıllardır ürettiği çeşitli gıdalarla tüm Türkiye'de geniş bir müşteri ağı bulunan ünlü şirket Eti, yıllardır Eti "Negro" ismiyle satışını yaptığı ürünün isminin değiştirildiğini yayınladığı bir açıklama metniyle açıkladı. Son dönemde dünyada artan ırkçılık vakalarına yıllardır ürettiği çeşitli gıdalarla tüm Türkiye'de geniş bir müşteri ağı bulunan ünlü şirket Eti, kayıtsız kalmayarak uzun zamandır aynı isimle satışını yaptığı ürünün isminin değiştirildiğini açıkladı. 

 

“ETİ Negro” bisküvi bundan böyle “ETİ Nero” olarak satılacak!

 

Yapılan açıklamada "Eti Negro" "Rengini kakaosundan ismini siyah olmasından alan bir bisküvi. Ama bu isim ne yazık ki bazı kültürlerde ayrımcılık ifade ediyor. İşte biz bu yüzden tüm sevenlerimizin izniyle ismimizi değiştiriyoruz. Bir harf çok şeyi değiştirir biliyoruz" ifadeleri kullanılarak ürünün isminin değiştirildiği açıklandı. 



Etiketler: