Estonya Startup Vizesine Nasıl Başvurulur? İşte Detaylar!

Estonya startup vizesine nasıl başvurulur? Estonya startup vizesi, Avrupa Birliği dışında yaşayan startup kurucularının Estonya'dan oturum izni almasına fırsat sunan Avrupa'daki en popüler startup vizesi programlarından biridir. Peki Estonya startup vizesine nasıl başvurulur? Cevaplar haberimizde..

 

Startup vizesi başvurusu, vize ve oturum izni başvurusu öncesinde yapılan online bir ön başvurudur ve başvuru Startup Estonya komitesine iletilir. Komite, başvurunuzu ortalama 6 hafta içerisinde değerlendirir. Kabul sonrasında talebe bağlı olarak isteyen kurucular ve varsa yakın aile bireyleri (eş ve çocuklar) Estonya'dan 6 aylık D-tipi vizesi yada ilk başvuruda 1 senelik oturum izni alabilirler.

 

Estonya Startup Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

 

Marka belirlenir: Öncelikle başvuru yapmak istediğiniz dijital işinize ait markanız belirlenir ve markanızın amacı belirgin şekilde öne çıkartılır. Markanıza ait websitesi, sosyal medya hesapları ve markanızın kurucularına ait LinkedIN profilleri Estonya startup komitesinin onay kriterlerine uygun şekilde optimize edilir.

 

İş planı hazırlanır: Online başvuru formunda komitenin işiniz hakkında sorduğu sorular, başvuru öncesinde doğru şekilde cevaplanarak hazır hale getirilir. Bu soruların işiniz özelinde cevaplanması iş planınızı da hazır hale getirmiş olacaktır.

 

Pitch deck hazırlanır: Startup yatırım başvurularında olduğu gibi işinize ait belli başlı dinamikler, startup komitesinin kabul ettiği şekilde 12-13 slayttan oluşan bir PPT sunum ile hazırlanır

 

Video pitch hazırlanır: Bir önceki adımda hazırlanan 'Pitch Deck' kuruculardan birisi tarafından önceden hazırlanmış olan sunum scripti ile ortalama 3-4 dakikalık ekran paylaşımlı kamera kaydı ile sunulur ve kayıt edilen bu video için public şekilde erişilebilen bir URL oluşturulur.

 

Gerekli ek bilgiler hazırlanır: Markanıza ait logo, hisse oranları tablosu ve kuruculara ait kimlik bilgileri gibi başvuru esnasında talep edilen diğer belgeler hazırlanır

 

Başvuru online summit edilir: Önceki adımlardaki çalışmalar doğru şekilde tamamlandıktan sonra başvuru tek celsede online başvuru portalı üzerinden 'submit' edilir.