Esra Erol'da Mustafa Çabuk Kimdir? Sözde Mehdi Hotelde Harem Kurdu İddiası!

Esra Erol’da önemli bir gündem olarak ortaya çıkan, takipçilerini manipüle etmek ve sömürmek amacıyla dini lider gibi davrandığı iddia edilen Mustafa Çabuk’un mağdur ettiği kişilerin sayısı her geçen gün artıyor. ATV’nin sevilen programı Esra Erol’da, bu hafta Türkiye’yi sarsan bir skandalı ortaya çıkardı. Kendini mehdi olarak tanıtan ve yüzlerce kişiyi kandıran sözde hoca Mustafa Çabuk’un gerçek yüzü, programda yaşanan dramatik olaylarla gün yüzüne çıktı. Esra Erol, sözde mehdi Mustafa Çabuk’un peşini bırakmayacağını ve mağdurların haklarını savunacağını söyledi.

 

Programa katılan Fatma Olgun, 7 aydır kayıp olan kızı Mevlüde Olgun’u aramak için Esra Erol’dan yardım istedi. Ancak kızının izini sürerken, korkunç bir gerçekle karşılaştı. Kızı Mevlüde, sosyal medyada kendini mehdi olarak tanıtan Mustafa Çabuk adlı sözde hoca tarafından kandırılmış ve Çanakkale Bayramiç’te bir termal otelde tutuluyordu.

 

Canlı yayına bağlanan Mevlüde, sözde mehdinin yanında olduğunu ve ondan ilim öğrendiğini söyledi. Ailesini reddeden ve onlara küfreden Mevlüde, Mehdi’nin yanında olduğunu ve burada ahlakı ve ilmiyle kendilerine örnek olduğunu ifade etti. Anne Fatma Olgun ise kızının psikolojisinin bozulduğunu ve ölüm korkusuyla sözde mehdinin peşine takıldığını anlattı. Kızının kaybolmadan önce kendisinden sopa istediğini ve bu sopayla kendine vurarak günah çıkardığını söyledi.

 

Sözde mehdi Mustafa Çabuk’un kandırdığı yüzlerce kişi, programın ihbar hattına mesajlar gönderdi. Programa gelen mağdurlar, sözde mehdinin kendilerine nasıl yalanlar söylediğini, nasıl kredi çektirdiğini, nasıl kırbaçladığını ve nasıl alıkoyduğunu anlattı. Sözde mehdinin mağdurlarına termal otelde yaşananları kimseye anlatmamaları için sözleşme imzalattığı da ortaya çıktı.

 

Sözde mehdinin yerleştiği Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinden de şok edici bilgiler geldi. Köyün muhtarı ve köylüler, sözde mehdinin ‘köye depremzede getireceğim’ diyerek köye geldiğini ve kaçak kazı yaptığını söyledi. Sözde mehdinin daha önce tarihi eser kaçakçılığı ve kazı yapma suçundan tutuklandığı da belirlendi.