Engin Avcı'dan Dikkat Çeken Dolar Tahmini! Şaşkınlık Yarattı Sosyal Medyada Gündem Oldu!

Sosyal medyada yaptığı analizlerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü ekonomist Engin Avcı, Youtube'da Ne Var Ne Yok isimli kanala konuk olurken dolar ile ilgili yaptığı tahminlerle şaşkınlık yarattı. 

 

Sosyal medyada yaptığı analizlerle geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü ekonomist Engin Avcı, Youtube'da Ne Var Ne Yok isimli kanala konuk olurken dolar ile ilgili yaptığı tahminlerle şaşkınlık yarattı. Son dönemde yaptığı açıklamalarla geniş kitlelerin dikkatini çekmeyi sürdüren ünlü ekonomist Engin Avcı, Youtube'da Ne Var Ne Yok isimli kanala konuk olurken dolar ile ilgili yaptığı tahminlerle şaşkınlık yarattı. 

 

Olaymedya'nın haberine göre; Bir süredir dalgalı seyirde dolaşan ve son günlerde de oklarını tekrar yukarı yöne çeviren dolar kuru, yatırımcıları ve potansiyel yatırımcılar tarafından yakından takip edilmeye devam ediliyor. Dolar kurunun sene sonunda daha da yükseleceğine işaret eden ekonomistlerin karşısında duran ünlü Ekonomist Engin Avcı, doların 6 TL’ye kadar gerileyeceğini iddia etti. 2021 yılının eylül ayında yükseliş trendini başlatan dolar kuru, kasım ayında hareketlerine hız kazandırdı ve sonuç olarak aralık ayının ortasında 18 TL’lik tarihi seviye ile kayda geçti. Dolar kuruna bağlı olarak yükseliş kaydeden diğer döviz kurları ve altın fiyatları, gündelik hayat akışı içerisinde satışa sunulan hizmetlerin ve hizmet ürünlerinin yüksek oranlarda zamlanmasına sebep oldu. Ekonomi piyasalarında gözlenen yukarı hareketlerin gündelik hayata büyük ölçüde etki etmesi ve Türk Lirası’na değer kaybı yaşatması, hükümet yetkililerini harekete geçirdi. Eylül ayı itibari ile piyasalara faiz indirimi aracılığı ile müdahalelerde bulunan Merkez Bankası’ndan sonra bir de yeni bir ekonomik model geliştirildi. Yeni modelin duyurulması ile birlikte dolar kuru bir gecede 18 TL’den 11 TL’ye kadar düştü.

 

Dolar kurunun, diğer döviz kurlarının ve gram altının bir gecede gerilemesi vatandaşı ümitlendirmiş olsa da yeni yılın ilk günleri itibari ile kurlarda ve altın fiyatlarında hareketlilik tekrar başladı. FED yetkilileri tarafından açıklanan faiz artırımı kararlarının yanı sıra Rusya- Ukrayna savaşının da başlaması, piyasaların tekrar yukarı yönde hareket etmelerine yol açtı. Geçtiğimiz günlerde 20 yılın ardından ilk kez euro kuru ile eşitlenen dolar kuru, birçok uzmanın tahminlerini güncellemelerine sebep oldu. Piyasanın durumuna ilişkin yaptıkları yorumlar ile yakından takip edilen uzmanların birçoğu doların yıl sonunu 20 TL’nin üzerinde kapatacağını iddia ederken, beklenmeyen tahmin Ekonomist Engin Avcı’dan geldi.

 

“DOLAR 6 TL’YE DÜŞECEK!”

 

Geçtiğimiz günlerde “Ne Var Ne Yok” isimli YouTube programına katılan Ekonomist Engin Avcı, şaşkınlık yaratan dolar açıklamalarında bulundu. Avcı, doların sert düşeceğini ve yıl sonunda 6- 8 TL aralığında işlem göreceğini iddia etti.

 

“DÜŞÜŞ AĞUSTOS AYINDA BAŞLAYACAK!”

 

Dolarda düşüşün ağustos ayının başı itibari ile başlayacağını belirten Ekonomist Avcı, kademeli düşüşün ardından sene sonunda mutlaka 10 TL’nin altında seviyelerinde kayda geçeceğini iddia etti.

 

“ALTINDAN KORKMASINLAR!”

 

Açıklamaları esnasında gram altına da değinen Ekonomist Avcı, altından korkulmaması gerektiğini, değerli madenin her halükarda kazandıracağını iddia etti.



Etiketler: