Emre Belözoğlu Şeref Açıklaması Sonrası Kendisine Gösterilen Tepkilere Cevap Verdi!

Beşiktaş Başakşehir maçında tribünlerde kendisine küfredilmesi sonrası düzenlediği basın toplantısında yaptığı şeref açıklamasında annesi ve eşi üzerinden yaptığı örneklendirmelerle tepki toplayan Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu kendisine gösterilen tepkilerle ilgili açıklamalarda bulundu. 

 

Beşiktaş Başakşehir maçında tribünlerde kendisine küfredilmesi sonrası düzenlediği basın toplantısında yaptığı şeref açıklamasında annesi ve eşi üzerinden yaptığı örneklendirmelerle tepki toplayan Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu kendisine gösterilen tepkilerle ilgili açıklamalarda bulundu. 

 

Sözcü gazetesinde yer alan habere göre; Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu Konferans Ligi'nde oynanacak Gent maçı öncesi sosyal medyada kendisine gösterilen tepkilere cevap verdi. UEFA Avrupa Konferans Ligi son 16 turu rövanş maçında yarın sahasında Belçika’nın Gent ekibiyle karşı karşıya gelecek Başakşehir’de teknik direktör Emre Belözoğlu düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Ligde son oynanan Beşiktaş maçında taraftarlarla yaşadığı gerilim sonrası açıklamaları ile gündem olan genç teknik adam, kendisine gösterilen tepkilere cevap verdi. İşte Belözoğlu’nun kritik maç öncesi yaptığı açıklama:

 

‘BENİ BUNUNLA SUÇLAMAK…’

 

“Hala daha çok sakin değilim. Konuşulması gereken 2 tane kızımın ve eşimin 25 metre ötesinde 35 dakika boyunca eşime ve anneme küfredilmesiydi. Benim kendi eşim ve annem hakkında söylediklerimin bir anda tüm kadınların geçmiş ilişkilerine geliyor olmasını anlamlandıramıyorum. Şunu samimice söyleyeyim, Beşiktaş'ın çok güzel bir mottosu var; ‘Şerefinle oyna, hakkınla kazan' diye. Benim atfettiğim şeref oydu. O mottoya yakışıyor mu, bu yapılan hakaretler? Bunlar kadına şiddet olmuyor mu? Konuştuğumuz zaman karnımızdan değil kalbimizden konuşalım.”

 

‘HESABINI BİR TEK ALLAH’A VERİRİM’

 

”Hissetmediğim bir duygunun hesabını bir tek Allah'a veririm. Bir kadının geçmişinde yaşamış olduğu şeyler, bir kadının şerefini ya da şerefsizliğini belirleyecek şeyler midir? Bunu kabul eden hangi zihniyet, saçma sapan bir zihniyet değildir? Benim kendi annem ve eşim üzerinden verdiğim örnekler, nasıl insanların geçmişte yaşamış olduğu şeylere bağlandı, kuramıyorum bu bağlantıyı. Sokakta bir kadın, bu haberi açtığında ilk bunu okuduğunda doğaldır benle alakalı fikirlerinin böyle olması ve bunu doğal karşılıyorum ama sürecin nasıl geliştiğine bir bakalım. Hiç kimse vicdan terazisini bırakmamalı”

 

NELER YAŞANMIŞTI?

 

Süper Lig’in 25. haftasında Beşiktaş’a 2-0 kaybedilen maçta Başakşehir Teknik Direktörü Emre Belözoğlu tribünlerin kendisine ettiği küfürlere sert karşılık vermişti. Maçtan sonra düzenlenen basın toplantısında konuşan Belözoğlu, “Sağ olsun bizimkiler de bizim çocukları oraya yakın koydular. Çocuklar 30-35 dakika küfür dinlediler. 8 ve 5 yaşlarında iki kızım var. Benim de tanıdığım Beşiktaş taraftarı çok dostum var. Özellikle 1 ay önce büyük bir felaket yaşamış ülke, Emre Belözoğlu'na küfrediyorsa bu nasip işidir. Haysiyet de nasip işidir. Bu insanların ne insanlık ne de haysiyetten nasibini aldığını düşünmüyorum.”

 

’35 DAKİKA ANNEME KÜFÜR EDİLDİ’

 

“Beşiktaş taraftarına yakışmıyor. Bizim de bir annemiz var, eşimiz var, buraya geldiler. Bence kendilerine yakıştırıyorlar! Benim tertemiz bir annem var, babamdan başka kimseyle tanışmamış. Tertemiz bir eşim var. 35 dakika anneme küfür edildi, Beşiktaş’ın büyük çoğunluğu hassastır. Bizim öyle bir terbiyesizliğimiz olmadı! İlk kez Beşiktaş’a kaybettik. Adaptan yoksun, ağır olacak ama haysiyetten yoksun… Böyle taraftarlık olmaz!” ifadelerini kullanmıştı. İstanbul Başakşehir, UEFA Avrupa Konferans Ligi Son 16 Turu rövanş maçında Belçika ekibi Gent'i yarın TSİ 20.00'de Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda konuk edecek. İlk maçta deplasmanda rakibiyle 1-1 berabere kalan Başakşehir'de teknik direktör Emre Belözoğlu ve futbolculardan Berkay Özcan, rövanş karşılaşması öncesinde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Kulüp tarihinin en önemli maçına çıkacaklarını vurgulayan Belözoğlu, “Adnan Januzaj dışında hiçbir oyuncumuzun çeyrek finali yok. İik defa böyle bir maça çıkacağız. Tarihimizin en önemli maçını oynayacağız. Rakibimize iyi hazırlandık. Bazı sıkıntılarımız ve sakatlarımız var. Onları belli oranda değerlendirebileceğiz. Buraya gelecek insanların desteği ve duasıyla futbolun gerçeklerini yerine getirip çeyrek finale yükselmek istiyoruz” diye konuştu.

 

“DÜNYA KUPASI ARASI VE DEPREM FELAKETİ, OYUNCULARI PSİKOLOJİK OLARAK OLUMSUZ ETKİLEDİ”

 

Takımdaki performans dalgalanmaları üzerine gelen bir soruya ise Belözoğlu, “Genel fotoğrafa bakarsak önemli işler çıkarıyoruz. Takımda dalgalanmalar oluyor. Giden ve gelen oyuncular var. Normal sezonlarda 2-3 defa milli takım arası olur. Dünya Kupası arası ve deprem felaketi, oyuncuları psikolojik olarak olumsuz etkiledi. Kaybettiğimiz maçlar da dahil olmak üzere oyunun galibiydik. Skorların geleceğini düşünüyorum. Bu oyun bizi bu günlere getirdi. Bu kayıpların bazen performansımıza bazen de dış etkenlere bağlı olduğunu düşünüyorum” şeklinde cevap verdi.

 

“ROTASYON KELİMESİNİ HERKES KULLANABİLİR AMA BENİM 24-25 TANE EŞ DEĞER OYUNCUM VAR”

 

Sezon başından beri maçtan maça ilk 11'de çok fazla oyuncu değiştirmesinin hatırlatılması üzerine Belözoğlu, “Biz Beşiktaş maçını da çok önemsedik. Lig bizim için önemli. Beşiktaş maçından iki gün önce zorlu şartlarda bir maç oynadığımızı düşününce olabildiğinde Beşiktaş maçına da en iyi 11'imizi çıkardık. Rotasyon kelimesini herkes kullanabilir ama benim 24-25 tane eş değer oyuncum var. Yarın Beşiktaş maçında oynayan ve biraz daha dinlenmiş oyunculardan kurulu bir ilk 11 oluşturacağız. Hem Türk hem de kulüp tarihi için önemli bir maç olacak. Üstesinden geleceğimizi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

Başakşehir'in Gent'i elemesi halinde organizasyondaki hedeflerinin sorulması üzerine ise Belözoğlu şunları söyledi: “Benim söylemler genelde ilginç ve iddialı oluyor. Karşımızdaki takım dirençli ve oturmuş bir ekip. Performansımız, bizi bu takımın önünde göstermiş olabilir ama önemli bir takıma karşı oynayacağız. İnşallah kazanan taraf olup sonrasını düşüneceğiz. Yarın kazanmadan önümüzü düşünemeyiz.”

 

“ÇEYREK FİNAL KARŞIMIZA ÇIKARSA BUNU DAHA İLERİYE TAŞIMA HEDEFİNDE OLACAĞIM”

 

Çeyrek finale kalmaları halinde bununla yetinmeyeceklerini aktaran genç teknik adam, “Futbolculuk kariyerimde çeyrek finaller, yarı finaller ve hatta finaller çok nasip oldu ama teknik adam olarak oynamak kolay değil. Teknik adamlığı çok seviyorum. Oynatmak istediğim oyunu takım sahada gösterdiğinde mutlu oluyorum. Ülkemizde teknik direktörlük çok zor. Çeyrek final de karşımıza çıkarsa bunu yeterli görmeyip daha ileriye taşıma hedefinde olacağım” dedi.