Emekli Maaşı Promosyonunda Yarış Kızışıyor! O Banka Promosyonu 21 Bin TL'ye Çıkarıyor!

Sosyal medyada ve internette bankaların emekli maaşı promosyonları ile ilgili bilgiler gündemde olmaya devam ederken, gelen son bilgilere göre emekli maaşı promosyonunda çıta giderek yükseliyor. 

 

Sosyal medyada ve internette bankaların emekli maaşı promosyonları ile ilgili bilgiler gündemde olmaya devam ederken, gelen son bilgilere göre emekli maaşı promosyonunda çıta giderek yükseliyor. Sosyal medyada ve internette bankaların emekli maaşı promosyonları ile ilgili bilgiler gündemde olmaya devam ederken, gelen son bilgilere göre emekli maaşı promosyonunda çıta giderek yükseliyor.  

 

Adana Ses Haber'in aktardığı bilgilere göre; Milyonlarca SSK ve Bağ – Kur emeklisi vatandaş bankaların emekli promosyon yarışını takip ediyor. Hızlanan bu yarışa kamu bankaları da dahil oldu. Hazine ve Maliye Bakanlığının talimatı ile kamu bankaları da promosyon miktarını 10 katına çıkarmaya hazırlanıyor. Bu yarışta emekli promosyonu 21 bin TL’ye çıkıyor. İşte detaylar…

 

Son zamanların en güncel konuları arasında yer alan emekli promosyon yarışına kamu bankaları da dahil oldu. Hem ocak ayında hem de temmuz ayında emekli ve memur maaşlarına yapılan zamların ardından gözler bankaların emekli promosyonlarına çevrilmişti. Yapılan zamların ardından bankalar birbirileri ile yarışa girip emekli promosyon ödemesini 10 bin TL’ nin üzerine çıkarmıştı. Ancak bu yarış daha da kızışacağa benziyor. Kamu bankalarının da yarışa dahil olduğu bu süreçte emekli promosyon ödemesi 21 bin TL’ nin üzerine çıktı.

 

Emekli Promosyonunda Yarış Kızışıyor!

 

2022 yılının temmuz ayında hem emekli hem de memur maaşlarına yapılan zamların ardından birçok banka emekli promosyon ödemeleri konusunda birbirleri ile yarışa girmişti. Bu yarışta bazı bankalar için son başvuru tarihi 31 Ağustos 2022 tarihindeydi. Ancak çoğu banka bu tarihi uzatarak 30 Eylül 2022 tarihine kadar uzattı. Uzatılan bu tarihlere ek olarak sürece dahil olan kamu bankaları emekli promosyon ödülünü arttırmaya hazırlanıyor.

 

Emekli promosyon ödemesi için son başvuru tarihini uzatan bankalar arasında Garanti BBVA, ING, TEB, Akbank, İş Bankası, Vakıfbank, Denizbank, Yapı Kredi ve Ziraat Bankası yer alıyor. Dolayısı ile bankalar kendi müşterilerini rakip bankanın müşterilerine kaptırmamak için birbirleri ile ciddi bir yarışa girdi. Kamu bankalarının sürece dahil olması ile yarış daha da kızıştı diyebiliriz.

 

Müşteriler maaş taşıma işleminin nasıl yapılacağını da merak ediyor. Bunu dört farklı yöntem ile gerçekleştirmek mümkün. Maaşını taşımak isteyen müşteriler SMS, Mobil Bankacılık, ATM ve şubeler aracılığı ile işlemlerini gerçekleştirebilecek. Müşterileri bankaların kendi sitelerinde detaylı açıklamalara ulaşabilir. Gerekli koşulları yerine getiren vatandaşlar kampanyadan yararlanabilecek.

 

Ziraat, Vakıfbank, Halkbank Emekli Promosyonunu 21 bin TL Çıkarıyor!

 

Emeklilerin çoğu maaşlarını kamu bankalarından alıyor. Bundan kaynaklı özel bankalar çeşitli kampanyalar hazırlayarak emeklilerin dikkatini çekerek kendine çekmeye çalışıyor. Bu yarışta kamu bankaları ile özel bankaları karşılaştırdığımız zaman arada büyük bir uçurumun olduğunu ifade edebiliriz. Kamu bankaları 750 TL promosyon ödemesi verirken özel bankalarda bu rakam 10 bin TL’ nin üzerine çıktı.

 

Emeklilerin çoğu maaşlarını başka bankalara taşımak için bankalar önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Ek gelir elde etmek isteyen emekliler maaşlarını bir başka bankaya taşıyarak kampanyalardan faydalanabiliyor. Bu kampanya kapsamında aranan temel şart ise 3 yıllık taahhüdün verilmesi oldu. Bazı bankalar otomatik ödeme talimatı ya da kredi kartı gibi şartlar koyuyor olsa da emekliler bunu yapan bankaları BDDK’ aya şikayet edebilir.

Kamu bankaları son zamanlarda artan emekli promosyon ödemesi açısından yarışta olan bankalar ile sürece daha hızlı bir şekilde dahil olmaya hazırlanıyor. Yoğun bir çalışma içinde olan kamu bankaları emekli sayısına ve alınan maaşa göre yüksek emekli promosyon ödemeleri vermeye hazırlanıyor. Bazı emekliler bu yarışta emekli maaşlarını taşıyıp kampanyalardan faydalanmak istese de bazıları taşımamayı tercih ediyor.

 

Kamu bankalarının da devreye girmesi ile emekli promosyon ödemeleri yarış daha da hızlanacak. Emekli promosyon yarışına dahil olan kamu bankaları, Hazine ve Maliye Bakanlığı talimatı ile promosyon miktarını 10 katına çıkarmaya hazırlanıyor. Bu kapsamda Vakıfbank, Ziraat Bankası ve Halk bankası emekli promosyon ödemelerini 21 bin TL’ye çıkarmaya hazırlanıyor.



Etiketler: