Elazığ'da 5.6 Şiddetinde Deprem Meydana Geldi!

AFAD 27 Aralık 2020 tarihinde saat 9.37'de merkez üssü Elazığ olan bir deprem meydana geldiğini açıklarken, depremin büyüklüğü AFAD'a göre 5.3 olurken, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi depremin şiddetini 5.6 olarak açıkladı. 

 

AFAD 27 Aralık 2020 tarihinde saat 9.37'de merkez üssü Elazığ olan bir deprem meydana geldiğini açıklarken, depremin büyüklüğü AFAD'a göre 5.3 olurken, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi depremin şiddetini 5.6 olarak açıkladı. AFAD'a göre deprem 15.94 km derinlikte gerçekleşirken, deprem Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa, Mardin, Batman ve Diyarbakır'da da hissedildi. 

 

İçişleri Bakanı Soylu: Herhangi bir can kaybı yok! 

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya sayfasından konuyla ilgili açıklamada bulunurken "Elazığ'da meydana gelen depremde 10.15 itibarıyla Valiliğimiz, il jandarma, emniyet, 112 acil çağrı, Elazığ Muhtarlar Koordinasyon Hattı ve AFAD'ın aramalarından elde ettiğimiz bilgi çerçevesinde herhangi bir can kaybı ve hasar ihbarı yoktur. Gelişmeleri açıklamaya devam edeceğiz." ifadelerini kullandı." ifadelerini kullandı. 

 

Malatya Valisi Aydın Baruş: Bize ulaşan olumsuz bir durum yok! 

 

Malatya Valisi Aydın Baruş meydana gelen deprem ile ilgili sosyal medya sayfasından paylaşımda bulunurken "Saat 09.37'de meydana gelen Elazığ-Merkez 5.3 büyüklüğündeki depremde ilçe merkezlerimiz ile mahallelerimizden intikal eden olumsuz bir durum bulunmamakta olup saha tarama çalışmalarına devam edilmektedir." ifadelerini kullandı. 

 

İşte o açıklamalar;