Efsane Grup The Beatles Nasıl Kuruldu? İsmini Nereden Aldı? Beatles Hakkında Bilinmeyen Kısımlar Nelerdir?

The Beatles İle İlgili Bilinmesi Gerekenler.. 

 

beatle nasil kuruldu ismini nereden aldi nasil aldi

 

 

Beatles Müzik Grubu Nasıl Kuruldu?

 

The Beatles, 1960 yılında Birleşik Krallık'ın Liverpool kentinde kurulmuş bir rock grubudur. Ağustos 1962'den dağılışına kadar John Lennon, Paul McCartney, George Harrison ve Ringo Starr dörtlüsünden oluşan The Beatles, kültürel ve ekonomik açıdan müzik tarihinin en etkili gruplarından biri olarak kabul edilmektedir.  Birçok satış rekoru kırmış ve elliden fazla şarkısıyla Billboard listelerinde yer almıştır. 1964 yılında ABD'ye gelerek Britanya Müziği'nin Amerika'da popülerleşmesine neden olmuştur. Grup ayrıca 2004'te Rolling Stone dergisi tarafından son elli yılın en önemli ve etkili rock müzik sanatçıları arasında birinci sırada gösterilmiştir.

 

Beatles İsmi Nereden Geliyor? Nasıl Beatles İsmine Karar Verildi? 

 

The Beatles adını Buddy Holly ve The Crickets’ten aldı. Grubun oluşumundan önce tek tek ayrı ayrı yerlerde konser veren The Beatles üyeleri ilk John Lennon ve Paul McCartney’nin karşılaşması ile toplanmaya başladı. John Lennon ve Paul McCartney farkı farklı isimleri gruba aldı ancak hiçbiri tutunamadı. Ringo Starr ve George Harrison’ın girmesi ile bugünün The Beatles’ı o zamanların The Sickless’ı ortaya çıktı. Her şey oturduktan sonra The Sickless ismine ısınamayan Paul, “Arkadaşlar bizim ismimiz The Sickless. Bu böyle olmaz! Yeni bir isim düşünmemiz lazım. Bence ‘Beat’ kelimesine bir gönderme olsun’’ dedi ve kelime oyunları yapmaya başladılar. Müzik yapmak yerine grup ismi arayan The Sickless, grup ismi aramak yerine müzik yapan The Beatles ismini buldu. The Beatles, yani Böcekler…  

 

Son Konserlerinde Polisler Geldi

 

Artık ismini de bulan The Beatles ilk konserini kayıtlara göre 17 Ağustos 1960’da Hamburg’un gece kulüpleriyle ünlü olan Reeperbahn’daki Indra’da verdi. Tabii bu grubun Hamburg’a son uğraması değildi. The Beatles iki buçuk yılda Der Kaiserkeller kulübünde 280 den fazla konser verdi. Adım adım başarı, kucak kucak ödül alan grup, dağılma evresinde son konserlerini vermek için 30 Ocak 1969 yılı Londra’daki Apple Records’un çatı katını seçti. Onca hoparlör, ses sistemi taşındı, kuruldu, test edildi, seyirciler geldi, alan konsere hazırdı. The Beatles konsere ‘’Get Back’’ şarkısı ile başladı, konser tam tamına 42 dakika sürdü ancak izinsiz olarak konser verdikleri için güvenlikler ve polisler tarafından konserin ortasında The Beatles sahneden indirildi. 

 

beatles nasil kuruldu ismini nereden aldi nasil aldi

 

John Lennon’un kahramanı Elvis Presley’di

 

John Lennon, o dönemler popüler şarkıcı Elvis Presley’e büyük bir hayranlık duyuyordu. Amerikalı sanatçı Presley, Lennon’un magazin dünyasında büyük bir kariyer yapmasındaki nedenlerin en başında geliyordu. Lennon, saçlarını aynı Elvis Presley gibi tarar, onun gibi giyinerek aynı tarzda olmaya çalıştı.

 

The Beatles grubu ünlü olduktan sonra, grubun menajeri Elvis Presley ile tanışmalarını sağladı. Grup, ilk kez Elvis Presley ile bir toplantı gerçekleştirdi. John Lennon, bu toplantıda oldukça büyük bir hayal kırıklığına uğradı. Çünkü büyük bir hayranlık beslediği Elvis Presley, The Beatles grubuyla ilgilenmemişti bile.

 

The Beatles Çılgınlığı, Beatlemania Dönemi

 

The Beatles, ilk single olan “Love Me Do”‘ eserini 1962 yılında çıkardı ve bununla iyi bir başarı da yakaladı. İkinci single “Please, Please Me” ise listelerde 2. sıraya kadar yükseldi. İlk albüm “Please Please Me” 1963 yılının Mart ayında görücüye çıktı. “”Beatlemania”” adı verilen “Beatles” çılgınlığı, İngiltere’yi sarmaya başlamıştı.

 

Psychedelic Tarz Dönemi

 

1967 yılında, The Beatles’ın en kaliteli işi olarak adlandırılan “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band” albümü yayınlandı. 24 Ağustos 1967 tarihinde, grubun menejeri Brian Epstein uyuşturucudan öldü. Epstein henüz 32 yaşındaydı.26 Aralık 1967 tarihinde, grup üyelerinin oynadığı film “Magical Mystery Tour” yayınlandı.1968 yılında, “Yellow Submarine” yayınlandı. Film, bir önceki film gibi, iyi eleştiriler toplamadı.

 

Paul McCartney Öldü” İddiası

 

Konuşulan en yaygın müzik dedikodusu olan bu iddiaya göre, Paul McCartney, 1966 yılında stüdyodan sinirli bir şekilde çıkıp, trafik ışıklarını görmeyerek, bir arabanın altında ölmüştür. Satışlardan endişe eden plak şirketi ise, olayı gizlemek için Paul’a benzeyen solak bir gitarist bulup, adamı Paulun yerine geçirmiştir. Bu olayı sindirememiş olan grup üyelerinin ise, albüm kapaklarına ve şarkılara gizli şifreler koydukları söylenir. Bunlardan bazıları:

* “Abbey Road” albümünün kapağında, Paul’un ayakkabı giymemesi metaforudur. Çıplak ayak, Hint kültüründe ölüleri simgelemektedir.
* “Sgt. Peppers Lonely Hearts Club Band” albümünün kapağında yer alan mezarın üzerinde “Paul” yazdığı iddiasıdır.
* “I’m So Tired” isimli şarkının sonundaki konuşma, tersten çalındığında ‘Paul is a dead man, miss him, miss him’ (Paul ölü bir adam, onu özlüyoruz) mesajının çıktığının ileri sürülmesidir.

 

 



Etiketler: