Edmund Kemper Kimdir? Nerelidir? Ne Zaman Yakalanmıştır?

Dedesini, nenesini ve annesi de dahil olmak üzere on kişiyi öldüren 2,06 m boyundaki ve 145 IQ'ya sahip olan Edmund Kemper Kimdir? Nerelidir? Ne Zaman Yakalanmıştır?

 

 

Dedesini, nenesini ve annesi de dahil olmak üzere on kişiyi öldüren 2,06 m boyundaki ve 145 IQ'ya sahip olan Edmund Kemper Kimdir? Nerelidir? Ne Zaman Yakalanmıştır?

 

Edmund Kemper Kimdir? Nerelidir? Ne Zaman Yakalanmıştır?

Edmund Kemper Kimdir? tam adıyla Edmund Emil Kemper, 18 Aralık 1948'de Burbank, California'da doğdu. Annesi Clarnell Elizabeth Kemper ve babası Edmund Emil Kemper çiftinin ortanca çocuğu ve tek oğluydu. Ablası Susan Hughey Kemper ve kız kardeşi Allyn Lee Kemper vardı. Babası Edmund, Pasifik Deneme Alanında nükleer silahları test eden, İkinci Dünya Savaşı gazisiydi. Savaştan sonra ise California'da elektrikçi olarak çalışmaya devam etti. Clarnell sık sık babası Edmund'un elektrik işini şikâyet etti. Daha sonra Clarnell, savaş zamanındaki intihar görevleri ve atom bombası testlerinin sonucunda onunla yaşanmayacağını ve cephede 396 günden fazla savaşıp kendisini etkilediğini söylemiştir. Yeni doğmuş bir bebekken 5,9 kg ağırlığında olan Kemper, dört yaşındayken yaşıtlarından bir tık daha uzundu.

Önceleri hayvanlara eziyet gibi antisosyal davranışlar sergiledi: 10 yaşındayken evcil bir kediyi canlı canlı gömdü, öldükten sonra onu kazıp başını kesti ve başını bir mızrak üzerine monte etti. Kemper daha sonra ailesine kediyi öldürme konusunda başarılı bir şekilde yalan söylemekten zevk aldığını belirtti. Kemper 13 yaşındayken, başka bir aile kedisini öldürdü ve parçalarını annesi bulana kadar dolabında sakladı. Kemper'ın karanlık bir fantezi hayatı vardı. Küçük kız kardeşinin bebekleriyle, bebeklerin başlarının ve kollarının çıkmasıyla sonuçlanan ayinler yaptı; bir keresinde, ablası Susan onunla dalga geçti ve öğretmenini neden öpmediğini sordu. Kemper ise 'Eğer onu öpersem, önce öldürmek zorunda kalırım' cevabını verdi. 

Daha sonraki röportajlarında, çocukken oynamayı en sevdiği oyunlardan bazılarının Gaz Odası ve Elektrikli Sandalye olduğunu, burada küçük kız kardeşinden kendisini bağlamasını ve hayali bir idam düğmesine basmasını istedi. Daha sonra gaz soluma ya da elektrik çarpmasıyla idam ediliyormuş gibi taklalar atıp yerde kıvranıyordu. Ayrıca çocukken ölüme yakın deneyimler yaşadı: Bir keresinde ablası onu bir trenin önüne itmeye çalıştı ve bir başka sefer de ise onu bir yüzme havuzunun en derin ucuna ittiğinde neredeyse boğuluyordu.

Kemper'in babasıyla yakın bir ilişkisi vardı. Babası 1957'de ailesinden ayrıldığında Kemper harap oldu ve bu onun Montana, Helena'da annesi Clarnell tarafından büyütülmesine neden oldu. Kendisini sık sık küçük düşüren, aşağılayan, taciz eden nevrotik ve otoriter bir alkolik olan annesiyle ciddi biçimde kötü bir ilişkisi vardı. Clarnell, Kemper'ın kız kardeşlerine zarar vermesinden korktuğu için onu sık sık kilitli bir bodrumda uyuturdu, iri cüssesiyle de düzenli olarak onunla alay ederdi. 15 yaşına geldiğinde 1.93 m boyundaydı. Ayrıca, onu eşcinsel haline getireceğinden korktuğu için Kemper 'a sevgi göstermeyi reddetti ve annesi Clarnell genç Kemper'a, ona babasını hatırlattığını ve hiçbir kadının onu sevmeyeceğini söyledi.  Kemper daha sonra onu 'hasta öfkeli bir kadın' olarak tanımladı ve onun kişilik bozukluğundan muzdarip olduğu öne sürdü.

Kemper, 14 yaşındayken Van Nuys, California'daki babasıyla barışmak için evden kaçtı. Oradayken babasının yeniden evlendiğini ve bir üvey oğlu olduğunu öğrendi. Kemper kısa bir süre babasının yanında kaldı. Bir süre sonra babası Kemper onu California, North Fork dağlarında bir çiftlikte yaşayan babaannesi ve büyükbabasıyla yaşamaya gönderdi. Kemper, North Fork'ta yaşamaktan nefret ediyordu. Dedesini yaşlı olarak tanımladı, büyükannesini ise  beni ve dedemi sürekli iğdiş ettiğini söyledi.

27 Ağustos 1964'te, 15 yaşındayken Kemper, büyükannesi Maude Matilda Hughey Kemper ile mutfak masasında oturuyorlardı ve aniden bir tartışma başladı. Öfkelenen Kemper hızla uzaklaştı ve büyükbabasının ona avlanmak için verdiği tüfeği aldı. Daha sonra mutfağa tekrar girdi ve büyükannesini ölümcül bir şekilde kafasından vurdu sonrasında sırtına iki kez daha ateş etti.  Büyükannesinin son sözleri 'Ah, bir daha kuşları vurmasan iyi edersin' oldu. Kemper'in büyükbabası Edmund Emil Kemper, market alışverişinden döndüğünde, Kemper dışarı çıktı ve onu garaj yolunda ölümcül bir şekilde vurdu. Bundan sonra ne yapacağından emin değildi, bu yüzden polise başvurmasını söyleyen annesini aradı. Kemper ise polisi arayarak gözaltına alınmayı bekledi.

Tutuklanmasının ardından Kemper, 'sadece büyükannemi öldürmemin nasıl bir his olduğunu görmek istemiştim' dedi ve büyükbabasının ölümünü ise karısının öldüğünü öğrenmemesi için öldürdüğünü söyledi. Yetişkinlik döneminde Kemper ile röportaj yapan psikiyatrist Donald Lunde, 'Kendi yolunda, hem babasının hem de annesinin intikamını almıştı' diye yazdı. Mahkeme psikiyatristleri ona paranoyak şizofren teşhisi koydular ve ardından onu, akıl hastası suçluları barındıran maksimum güvenlikli bir tesis olan Atascadero Devlet Hastanesi'ne gönderdiler.

18 Aralık 1969'da 21. doğum günü olan Kemper, Atascadero'dan şartlı tahliye ile serbest bırakıldı. Atascadero'dan serbest bırakıldığı sırada Kemper, 2.06 m boyundaydı. Kemper annesinin yanına taşınmıştı annesi Clarnell yeniden evlenmiş, Strandberg soyadını almış ve sonra tekrar boşanmıştı.

Daha sonraki cinayetler

Mayıs 1972 ile Nisan 1973 arasında, Kemper sekiz kişiyi öldürdü. Otostop çeken kız öğrencileri alır onları vuracağı, bıçaklayacağı veya boğacağı ıssız bölgelere götürürdü. Daha sonra cesetlerini evine götürür, orada başlarını keser, kesik başlarına irrumatio yani kesik baş ile girdiği cinsel ilişkiye girer, cesetleriyle cinsel ilişkiye girer ve sonra onları parçalara ayırırdı. Bu 11 aylık cinayet çılgınlığı sırasında beş üniversite öğrencisini, bir lise öğrencisini, annesini ve annesinin en iyi arkadaşını öldürür.

Kemper, 7 Mayıs 1973'te sekiz adet birinci derece cinayetle suçlandı. Kemper'a Santa Cruz County Başsavcısı, avukat Jim Jackson atandı. Kemper'in açık ve ayrıntılı itirafı nedeniyle, avukatının tek seçeneği, suçlamalara karşı delilik nedeniyle suçsuz olduğunu iddia etmekti. Kemper iki kez gözaltında intihara kalkıştı. Davası 23 Ekim 1973'te devam etti.

8 Kasım 1973'te, jüri üyeleri, Kemper'ın aklı başında ve her açıdan suçlu olduğunu ilan etmeden önce beş saat boyunca tartıştı. Ölüm cezası istedi, işkenceyle ölüm talep etti. Ancak, Kaliforniya Yüksek Mahkemesi tarafından ölüm cezasına ettiği itiraflar koyulduğunda, bunun yerine her bir suçlama için yedi yıl müebbet hapis cezasına çarptırıldı ve bu şartlar yerine getirildi.

Bugünde kalmaya devam ettiği California Medical Facility'ye mahkûm edildi.