Ece Ronay İle İlgili Karar Verildi! Adliyeye Sevk Edilmişti!

Sosyal medyada eski eşinin iş yerlerini kurşunlattığı iddiasıyla gözaltına alınan sosyal medya fenomeni Ece Ronay ile ilgili karar verildi. 

 

Sosyal medyada eski eşinin iş yerlerini kurşunlattığı iddiasıyla gözaltına alınan sosyal medya fenomeni Ece Ronay ile ilgili karar verildi. 

 

Patronlar Dünyası'nda yer alan habere göre; Eski eşi Mehmet Bilir’e ait işyerlerini kurşunlattığı iddiasıyla gözaltına alınan Ece Ronay, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İstanbul ve Kocaeli'de, iki iş yerinin kurşunlanmasına ilişkin soruşturmada gözaltına alınan 6 şüpheliden 3'ü tutuklandı.

 

Pendik'teki güzellik salonu ile Kocaeli Gebze'de bulunan galeriye motosikletli kişilerce ateş açılmasının ardından Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek veya üye olmak", "tehdit", "kasten yaralama", "6136 sayılı kanuna muhalefet", "mala zarar verme", "genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçlarından gözaltına alınan ve aralarında Ece Ronay'ın da bulunduğu 6 şüpheli hakkında başlatılan soruşturma sürüyor.

 

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Anadolu Adalet Sarayı'na getirilerek savcıya ifade verdi. İfadelerin alınmasının ardından şüpheliler Mehmet Sedat A, Serhat G, Uğur E. ile 18 yaşından küçük R.E'nin tutuklanmalarını isteyen savcılık, Ece Ronay ve Berat E'yi ise adli kontrol talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk etti. Hakimlik şüphelilerden Mehmet Sedat A, Serhat G. ve Uğur E'nin tutuklanmasına hükmetti. Ece Ronay, Berat E. ve yaşı küçük R.E. ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

NE OLMUŞTU?

 

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, iki iş yerine ateş açılmasına ilişkin çalışmanın ardından 15 Aralık’ta düzenlenen eş zamanlı operasyonla eski eşinin İstanbul Pendik'teki iş yerinin kurşunlanmasını azmettirdiği iddia edilen sosyal medya fenomeni Ece Ronay'ın da aralarında bulunduğu 6 şüpheliyi gözaltına almıştı. Şüphelilerin adreslerindeki aramalarda otomatik silah, tabanca, 58 mermi ve hassas terazi ele geçirilmişti.