Duş Jeli Nedir? Ne İşe Yarar? Nasıl Kullanılır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de saçlardır. Güzelliğe önem veren kadınlar duş jeli kullanıyor. Genellikle herkesin ilgilendiği duş jeli sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen insanların tercih ettiği bu işlem nedir? Nasıl uygulanır? Zararları var mıdır? Varsa nelerdir? İşte cevabı haberimizde...

 

Duş jeli vücutu temizlemek için kullanılan sıvı bir üründür. Duş jeli, duş veya banyoda cilt temizleme maddesi olarak kullanılan, genellikle eklenmiş bir koku içeren, su ve deterjan tabanının emülsiyonudur. Duş jeli farklı renk ve kokularda mevcuttur. Pratik olarak bugün piyasadaki tüm duş jelleri pH dengelidir. 

 

Duş jeli nasıl kullanılır?

 

Duş jelini kullanmadan önce öncelikle; Duşa girin ve suyun sıcaklığını ayarlayınız. Banyoya girmeden önce duş jelinizi ve lifinizi hazırlayın. Aha sonra bir miktar duş jelini lifin üzerine döküp lifi vücudunuzda köpürtün. Ardından tüm vücudunuza uyguladığınızdan emin olduktan sonra vücudunuzu durulayın.

 

dus

 

Duş jeli ne işe yarar?

 

Duş jeli, banyo yaparken vücudunuzu temizlemenize yardımcı olan bir hijyen ürünüdür. Ferahlatıcı, güzel kokularıyla ön plana çıkan duş jelleri, ayrıca cildin nem dengesini korumasına ve daha canlı bir görünüme kavuşmasına destek olur.

 

Duş jelinin faydaları nelerdir?

 

Duş jeli banyo esnasında kullandığımız vücudumuza tazelik ve temizlik hissi veren ürünler arasındadır. Vücuttaki kirleri gidermede sabun kadar etkisinin olmasının yanı sıra sabuna göre daha kaygan yapıda olması vücut temizliğinde konforu arttırmaktadır. Ayrıca hoş kokusuyla cilde ferahlık ve temizlik katmaktadır.

 

Duş jelinin zararları nelerdir?

 

Duş jellerinin içerdiği köpürücü maddeler ve cilt yapınıza uygun olmayan sabunlar cildinizin kurumasına ve tahriş olmasına sebep olabiliyor. Buna ek olarak, çok sık duş alınması da tahriş olma sebebi olabiliyor. Duş jelleri de sabunlar da cildin pH dengesini bozan kimyasal maddeler içeriyor.

 

 

 


Etiketler: