Dünyanın En Zengin Adamı Mansa Musa'nın Hayatı!

Youtube'da yayınladığı ilginç araştırma videoları ile tanınan ünlü Youtuber Ruhi Çenet, kanalında yayınladığı yeni videosunda bu kez dünyanın en zengin adamı olarak bilinen Mansa Musa'nın ilginç ve sıradışı hayatı hakkında bilgileri takipçileri ile paylaştı. 

 

Youtube'da yayınladığı ilginç araştırma videoları ile tanınan ünlü Youtuber Ruhi Çenet, kanalında yayınladığı yeni videosunda bu kez dünyanın en zengin adamı olarak bilinen Mansa Musa'nın ilginç ve sıradışı hayatı hakkında bilgileri takipçileri ile paylaştı. Dünyanın zengin insanı Google serveti ile zengin olan Larry Page mi yoksa Jeff Bazos mu? 21. yüzyılda dünyanın en zengin adamı 2018 itibariyle 105 milyar dolarlık servetiyle Microsoft’un sahibi Bill Gates’i de geçen, Amazon şirketinin kurucusu Jeff Bazos’tur.

 

Ama insanlık tarihinin gelmiş geçmiş en zengin insanı, bugün dünyanın en fakir kıtası olan Afrika’dan çıkıyor. M.S.14. yüzyılda günümüzdeki Gahan, Timbuktu ve Mali topraklarını kapsayan Mali İmparatorluğu'nu yöneten Mansa Musa bugünün parasıyla 400 milyar dolarlık servetiyle ölümünün üzerinden 700 yıl geçmesine rağmen hala dünyanın en zengin insanı unvanını elinde tutuyor.

 

Daha fazla detay için Ruhi Çenet'in videosunu takip edebilirsiniz.