Dünyanın En Ünlü Amigosu Hayatını Kaybetti!

FİFA tarafından 2022’de “En iyi amigo” ilan edilen ve statlarda kocaman davuluyla ünlenen Arjantinli “Tula” 83 yaşında hayatını yitirdi. Gerçek adı Carlos Pascual olan “Amigo”, Arjantin Mlli Takımı’nın 2022’de Katar’daki finallere kadar 13 final maçlarına eşlik etti. Finaller 4 yılda bir oynandığı için, bu 52 yıl boyunca Arjantin Milli Takımı’na amigoluk yaptığı anlamına geliyor.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Bu finallerin 3’ünde Arjantin’in şampiyonluk kupasını kaldırmasının mutluluğunu yaşadı: 1978, 1986 ve 2022’de. Tula, geçen yıl FİFA’nın “The Best Amigo” ödülünü alırken yaptığı konuşmada, 2022’de Katar’daki şampiyonluğu kastederek, “Arjantin biraz mutsuzdu. Milli Takımımız halka yaşama sevinci aşıladı” dedi.

 

FİFA Dünya Kupası finallerinin ilkini 1974’te Almanya’da yaşadı. Dönemin Arjantin Devlet Başkanı Juan Domingo Peron, ona o ünlü davilini hediye etti. Çünkü, Tula sıkı bir Peron taraftarıydı ve mitinglerinde müziği o yönetiyordu. 4 yıl sonra, 1978’te, herkes onun onun davulunun benzerini çalmaya çalışıyordu. Tula, “Benden sonra en ünlü amigo İspanyollar’ın Manolo’suydu” diye anlatmıştı. Carlos Pascual’ın gönül verdiği “Rosaio Central Atletico” Kulübü, yayınladığı başsağlığı mesajında, “O bundan böyle bizi göğünyedinci katından davuluyla destekleyecek” ifadelerini kullandı.