Dünyanın En Pahalı Arabası! Rolls Royce'un Yeni Modeli 28.5 Milyon Euro!

İngiltere’nin lüks ve pahalı otomobil üreticisi Rolls-Royce, yeni modeli “Arcadia Droptail” ile dünyanın en pahalı otomobilleri sıralamasının en tepesine yerleşti. 28,5 milyon Euro fiyat konulan arabanın özelliği, çok güçlü bir otomobilin tüm imkanları ile bir yatın lüksünü biraraya getirmesi.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

“Arcadia Droptail” adı açıklanmayan bir müşterinin siparişi nedeniyle özel olarak üretildi. Otomobil ilk kez Singapur’da düzenlenen özel bir gecede tanıtıldı. “Arcadia Droptail”in estetiği bir tabloyu andırıyor: Alüminyum ve cam kakmalarla süslenmiş bembeyaz bir karoseri, griye boyanmış karbondan kaporta, 50 santimetreden büyük jantlar, kusursuz ve insanın gözünü kamaştıran bir cila…

 

dunyanin en pahali arabasi rolls royce un yeni modeli 28.5 milyon euro

 

Arabanın içinde lüks zirveye çıkıyor: Değerli ağaçtan elde edilmiş ahşaptan oluşan arka bölüm bir yatı çağrıştırıyor. Kumanda tablosu ve diğer iç parçalar da pahalı ahşaptan ve elle üretildi. Tarifsiz bir sevkin ürünü olan arabanın büyüleyici bir aksesuarı da, 119 yüzü bulunan ve iyice karmaşık bir geometrik motif oluşturan metal saat.

 

Bu arabayı üretmek için fabrikanın işçileri 8 bin saatten fazla çalıştılar. Otomobil 600 beygir gücünde. 5 saniyede 0’dan 100 kilometreye ulaşıyor.

 

Bir not: Bundan önce de dünyanın en pahalı arabası Rolls-Royce’a aitti. “Boat Tail” adlı modelin fiyatı 26 milyon Euro’nun üstünde.