Dünyanın En Lezzetli 100 Yemeğinden 9'u Türk Mutfağından!

İnternet sitesi “TasteAtlas” dünyanın en ünlü yemek ansiklopedilerinden biri olarak biliniyor. Aynı zamanda yeme-içme kültürü için bir rehber veya kılavuz işlevini de gören site dünyanın tüm mutfaklarından 271 bin 819 yemeği test ederek “En lezzetli 100 tabağı” belirledi.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

İlk sıraya Brezilya mutfağından “Picanha” denilen ve sığırın arka bacağından alınan etten hazırlanan biftek yerleşti. Gümüş madalyayı Malezya mutfağından “Roti canai” kazandı. Bu, tüm Güneydoğu Asya mutfaklarında bulunan ama Malezya’nın kendine özgü bir yöntemle hazırladığı saç ekmek. Bölgenin en ünlü sokak yemekleri arasında sayılan bu ekmek yağlı hamurdan hazırlanıyor, incecik yufka haline getiriliyor, pişirirken üzerine yumurta kırılıyor. Bronz madalya ise Tayland mutfağından “Phat Kaphrao” denilen fesleğen karıştırılarak yapılan bir et yemeğine gitti. Tavuk, domuz veya deniz ürünleriyle hazırlanan bu yemeğin bir özelliği, az yağ ile yüksek ateşte pişirilmesi.

 

Bizim için bu klasmanın önemi, dünyanın en lezzetli 100 yemeğinden 9’unun Türk Mutfağı’ndan seçilmiş olması. Yemeklerimiz ve sıraları şöyle:

 

-Cağ kebabı: 20’nci.

-İskender kebap: 37’nci.

-Mantı: 38’inci.

-Döner kebap: 60’ıncı.

-Adana kebap: 70’inci.

-Mercimek çorbası: 72’nci.

-Hünkar beğendi: 77’nci.

-Kokoriç: 79’uncu.

-Tombik döner: 89’uncu.



Etiketler: