Dünyanın En Kalabalık Plajları! Tamamı Avrupa'da!

ABD’deki “Florida Panhandle” seyahat ve turizm ve sitesi dünyanın en kalabalık plajlarının listesini hazırladı. Sonuç? En lebalep dolu ilk 10 plajın 10’u da Avrupa’da.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

İşte liste…

 

10-İspanya’da La Granadella plajı; 160 metde uzunluğunda. Güzel ama nefes alacak bir yer bile yok. Hele park yeri sorunu insanı çıldırtacak kadar facia.

 

9-Kıbrıs’t Figue Tree plajı: Kalabalıktan kaçmak istiyorsanız, Fig Tree Bay’i aklınızın ucundan bile geçirmeyin. Çünkü, bırakın plajda, denizde bile adım atacak yer yok. Adaya gidenlerden biri “TripAdvisor” sitesinde izlenimlerini şöyle anlattı: “Öyle doluydu ki, kum bil göremedik. Sadece uçsuz bucaksız şemsiye ormanı ve başı sonu olmayan insan kalabalığı vardı…”

 

8-Malta’da Blue Lagoon plajı: Malta adalarının en küçüğü Comino’daki bu plaj da yukarda verdiğimiz örneklerden farklı değil. İnsanlar öylesine üst üste ki, bir ziyaretçi, “Özel tekneniz yoksa ve insanlardan uzakta, çok açıkta yüzme imkanına sahip değilseniz, sakın gitmeyin” uyarısı yaptı.

 

7-Yunanistan’da Kukunaryes plajı: Skiatlos adasındaki bu plaj da farksız. Bir izlenim: “Her 15 dakikada bir otobüsten deliler gibi plaja koşan onlarca insan çıkıyor” diyor

 

6-İspanya’da Cala Domingos plajı: Mayorka adasındaki bu plajı öve öve göklere çıkan çok.Ama adım atacak yer bile bulamayanlar, “Bir daha adımımı atmam” diyor.

 

5-İspanya’da Cala Gran plajı: Yine Myrka adasında yer alan bu plaj, cennetten bir köşe olarak tanımlanıyor. “Ancak” diyor bazı ziyaretçiler, “Ya sabahın köründe gidip yüzeceksiniz, ya da gecenin ileri bir aktinde. Çünkü gün boyu tekneler durmadan insan getiriyor.”

 

4-İtalya’da La Cinta plajı: Bembeyaz kumları ve turkuvaz rengi deniziyle La Cinta insanları mıknatıs gibi kendine çekiyor. Elbette bunun doğal sonucu olarak tatilcilerin akınına uğruyor. Bir ziyaretçinin izlenimi: “İnsan kalabalığından denizi bile göremiyorsunuz.”

 

3-Fransa’da Port Grimaud plajı: Saint-Tropez koyunda yer alan bu plaj, yazın ilk günlerinden itibaren turist akınına uğruyr. Bu da plaj çevresinde yazlıkları olan alilerin yaka silkmelerine neden oluyor. “Evimizin önünden bile denize giremyoruz” dyorlar. Tıpkı Çeşme-Ilıca’daki yazlık sahiplerinin evlerinin önündeki plaja girememeleri, hatta uzaktan seyretmek zorunda kalmaları gibi.

 

2-İspanya’da Llevant plajı: Barselona ile Valencia arasındaki Costa Dorada’da bulunan bu plaj, muhteşem denizi ve harika plajıyla insanları kendine çekiyor. Bir ziyaretçinin izlenimi: “Plajda adım atacak yer bile bulamazsınız. Çocuklarınızı o kalabalığın arasında kaybetmemek için çok dikkatli olmak zorundasınız.”

 

1-İspanya’da Cala Agulla plajı: Mayorka adasındaki bu plaj, “Turizm cenneti katlediyor” diyenleri haklı çıkaran en somut örnek. Avrupa’nın en çok ilgi gören bu plaj, İspanya’yı Avrupa’nın en kalabalık 10 plajından 5’ine sahip olmasının zirvesine taşıyor.



Etiketler: