Dünyanın En İyi Konser Salonları Hangileridir?

Dünyanın En Gözde Konser Ve Performans Salonlarını Sizin İçin Derledik!

 

 

Walt Disney Concert Hall (Los Angeles-ABD)

 

 

Dünyanın en çarpıcı konser mekanları arasında Walt Disney Concert Hall ilk sıralarda yer alıyor. Ünlü mimar Frank Gehry tarafından tasarlanan konser salonu 23 Ekim 2003 tarihinde hizmete girdi. Walt Disney Concert Hall ilginç tasarımıyla oldukça dikkat çeken bir yapı.  Amerika Birleşik Devletleri’nin Los Angeles şehrinde bulunan yapının konser salonunun akustik tasarımını ise Yasuhisa Toyota yapmıştır. Akustik anlamda dünyanın en iyi konser mekanları arasında olan Walt Disney Concert Hall, aslında Walt Disney’in eşi olan Lillian Disney’in hayalini kurduğu projedir. Lillian burayı eşine ve Los Angeles sakinlerine adamıştır.

 

 

Guangzhou Opera House (Guangdong-Çin) 

 

 

Dünyanın en iyi konser salonlarından biri de Çin’de bulunan Guanghou Opera House’dır. Iraklı mimar Zaha Hadid tarafından tasarlanan bina 9 Mayıs 2010'da hizmete açıldı. Çin’in en büyük binalarından olan yapı oldukça ilgi çekici

 

 

London Royal Albert Hall (London-Birleşik Krallık)

 

 

Dünyanın en bilinen konser salonlarından olan London Royal Albert Hall, I.Victoria'nın eşi Prens Albert’ın isteği üzerine yapılmıştır. 1871 yılında açılan bina, dünyanın ileri gelen sanatçılarının çeşitli performanslarıyla sahnede konuk etmiştir. 1961'den beri her yıl düzenlenen Proms konserleri ile bilinir. 

 

 

Tokyo Opera City Concert Hall (Tokyo-Japonya)

 

 

Karakteristik görüntüsüyle ziyaretçileri kendine hayran bırakan Tokyo Opera City Concert Hall, 1997’den beri hizmette. Yapının iç dizaynında meşe ağacı kullanılmış ve piramit tarzında tasarlanmıştır. Japon mimarisinin en önemli eserlerinden olan yapının akustik çalışmaları tam 5 yıl sürmüştür. 

 

 

Konzerthaus Berlin (Berlin-Almanya)

 

 

Almanya’nın ikonik binalarından olan Konzerthaus Berlin, Karl Friedrich Schinkel tarafından 1818 ve 1821 yılları arasında bir oyun evi olarak inşa edilmiştir. Konzerthaus Berlin, İkinci Dünya Savaşı’nda ağır hasarlar almıştır. 1984 yılında restore edilerek konser salonu olarak yeniden hizmete açılmıştır. Konzerthaus’ta Carl Maria von Weber’in "Freischütz"ü dünya prömiyeri, Paganini ve Liszt’in çılgınca kutlanan konserleri burada yapılmıştır. Ayrıca Richard Wagner "Uçan Hollandalı"yı burada yönettiği bilinmekte olup Beethoven’ın 9. senfonisinin Berlin prömiyerine de ev sahipliği yapmıştır. Her yıl yaklaşık 550 etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır.

 

 

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Yerleşkesi ve Konser Salonu (Ankara-Türkiye)

 

 

Dünyanın en prestijli konser ve performans salonlarından biri de Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Yerleşkesi ve Konser Salonudur(CSO). 2023 kişilik oturma kapasitesi olan mekanın dizaynı üzüm bağı şeklinde tasarlanmış böylece izleyiciye 360 derecelik görüntü imkanı sunmaktadır. CSO Konser Salonu ve Yerleşkesi 3 Aralık 2020’de açıldı.