Dünyanın En Güvenli Uçağı Hırsızlıkla Baş Edemiyor!

ABD’nin başkanlık uçağı “Air Force One”ın özellikle basın mensuplarına ayrılan bölümü her seyahatte hırsızlıklara sahne oluyor. O kadarki, Beyaz Saray Muhabirleri Derneği Başkanı Kelly O’Donnell meslektaşlarına, “Lütfen, ABD başkanlık uçağından artık bir şey çalmayın” çağrısında bulunmak zorunda kaldı.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

“Politico” dergisi Şubat ayında Başkan Joe Biden’ın uçağıyla seyahat etme izni olan gazetecilere bir elektronik kurye gönderdi. Mesajda, dünyanın en ünlü ve en güvenli uçağının basın bölümünde  her seyahat sonrası bir çok eşyanın kaybolduğu belirtiliyordu.

 

ABD Başkanı bir yurt dışı seyahate çıktığında uçağına 13 gazeteci alıyor. Gazeteciler uçağın arka bölümünde oturuyorlar. Gazetecilere uçuş boyunca yemek ve içicek servisi yapılıyor, ama tıpkı uçak parası gibi bu besin maddelerinin de ceplerinden ve kurumlarından ödüyorlar.

 

Uçağın mürettebatı ayrıca düzenli olarak hatıra niyetine şekerlemelerden oluşan küçük paketler dağıtıyor. Paketlerin üstünde Başkan’ın imzası ve başkanlık amblemi bulunuyor. Ayrıca yine başkanlık armalarıyla süslü bardaklar ve diğer aksesuarlar satın almak da mümkün. Ama bazı yolculara, yani bazı gazetecilere bunlar yetmiyor. İniş sırasında bazı gazetecilerin çantalarında “Şüpheli” eşyaların gürültüsü duyuluyor.

 

“Politico” dergisi, “Yıllardır, onlarca gazetecinin ve diğer yolcuların viski ve şarap bardaklarından ‘Air Force One” mührünü taşıyan diğer eşyaları gizlice çantalarına attıkları biliniyor” diye yazdı. Bazı gazeteciler bu masum hırsızlıkları gizlemiyor. Büyük bir gazetenin eski bir muhabiri, “Air Force One” uçağından kenarları yaldızlı o kadar çok tabak çalmıştı ki, onları konuklara verdiği akşam yemeğinde keyifle gösteriyordu.



Etiketler: