Dünyanın En Güçlü ve Doğal 6 Antibiyotiği Nelerdir?

Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda dünyanın en güçlü ve doğal altı antibiyotiği hakkında detaylı bilgiler verdi. 

 

Antibiyotikler modern tıbbın bir mucizesi. Doğru kullanıldığında hayat kurtardıkları bir gerçek. Yalnız antibiyotiklerin fazla kullanımı çok uzun vadeli sağlık problemlerine yol açabilir. Antibiyotikler bakterileri öldürmekte kullanılıyor. Ama bu işi iyi bakteri ile kötü bakteri arasında ayrım gözetmeden yapıyorlar. Böylece aldığımız her antibiyotik bağırsaklardaki faydalı bakterileri de öldürüyor. Oysa ki iyi bakteriler sağlıklı bir sindirim ve bağışıklık sistemi için son derece gerekli.

 

Ayrıca fazla kullanımla vücudumuz antibiyotiklere karşı direnç geliştiriyor ve antibiyotik tedavileri gitgide daha az fayda sağlıyor. Bu durumda zatürre veya idrar yolu enfeksiyonu gibi antibiyotikle tedavi edilen bir hastalığa yakalandığımızda çözümsüz kalabiliriz. Neyse ki doğada çok güçlü anti bakteriyel ve anti fungal özellikleri olan bitkiler bulunuyor.

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.