Dünyanın En Büyük Kara KurbaÄŸası Avustralya'da Bulundu!

Avustralya'nın kuzeyindeki bir yaÄŸmur ormanında bulunan kara kurbaÄŸası, 'kamış kurbaÄŸası' olarak da bilinen Rhinella marina türünün ÅŸimdiye kadar tespit edilen en büyük üyesi olma özelliÄŸini taşırken, boyutları ağızları açık bıraktı. 

 

Avustralya'nın kuzeyindeki bir yaÄŸmur ormanında bulunan kara kurbaÄŸası, 'kamış kurbaÄŸası' olarak da bilinen Rhinella marina türünün ÅŸimdiye kadar tespit edilen en büyük üyesi olma özelliÄŸini taşırken, boyutları ağızları açık bıraktı. Avustralya'nın kuzeyindeki bir yaÄŸmur ormanında bulunan kara kurbaÄŸası, 'kamış kurbaÄŸası' olarak da bilinen Rhinella marina türünün ÅŸimdiye kadar tespit edilen en büyük üyesi olma özelliÄŸini taşırken, boyutları ağızları açık bıraktı.  

 

2.7 kg ağırlığında olduğu belirlendi!

 

BBC'de yer alan habere göre; Avustralya'nın kuzeyindeki bir yaÄŸmur ormanında bulunan kara kurbaÄŸası, 'kamış kurbaÄŸası' olarak da bilinen Rhinella marina türünün ÅŸimdiye kadar tespit edilen en büyük üyesi. Ortalama bir kara kurbaÄŸasından altı kat daha ağır olan 'canavar kurbaÄŸa', 2,7 kilogram ağırlığında. Uzmanlar tarafından yakalanarak koruma altına alınan kurbaÄŸaya, Godzilla'dan esinlenerek 'Toadzilla' ismi verildi. "Toad", Ä°ngilizcede kara kurbaÄŸası demek. DoÄŸal yaÅŸam uzmanları kurbaÄŸanın büyüklüÄŸüne ilk baÅŸta inanamayarak, kendilerine gösterilen fotoÄŸrafların sahte olduÄŸunu düÅŸündü. Queensland'de doÄŸal yaÅŸam devriyesi Kylee Gray, dev kurbaÄŸayı ilk gördüÄŸünde gözlerine inanamadı: "Bu kadar büyük bir kurbaÄŸa hiç görmemiÅŸtim. Sanki ayakları olan bir futbol topu gibiydi. Ona Toadzilla dedik.” Ekibiyle birlikte kurbaÄŸayı yakaladılar ve ağırlığını ölçtüler. Åžimdiye kadarki en büyük kara kurbaÄŸası, Ä°sveç'ten 1991'de Guinness Rekorlar Kitabı'na giren 2,65 kilogramlık Prinsen adlı kurbaÄŸaydı. Toadzilla, 2,7 kilogram ile bu rekoru kırmaya aday. Latince ismi Rhinella marina olan dev kara kurbaÄŸaları, ilk olarak 1935'te adaya dışarıdan getirilip doÄŸaya salındı. Queensland'deki ÅŸeker kamışı tarımını korumak amacıyla haÅŸerelerle mücadele için getirilen 100 kurbaÄŸanın nüfusu, bugün 200 milyon civarında. Kamış kurbaÄŸası da denen tür, Avustralya'da bitkilere en çok zarar canlılar arasında başı çekiyor. Avustralya'da dev kara kurbaÄŸalarının doÄŸal bir avcısı bulunmuyor. Kylee Gray, bu büyüklükteki bir kurbaÄŸanın "aÄŸzına sığabilecek her ÅŸeyi yiyebileceÄŸini" belirtiyor. Toadzilla'nın kaç yaşında olduÄŸu bilinmese de bu türün 15 yıl kadar yaÅŸayabildiÄŸi biliniyor.