Dünyada Bir İlk! Fransa İle Japonya Drone Savaşları Tatbikatı Yaptı!

Drone’lar savaş alanlarının belirleyici silahı haline geldiler. Bu gerçekten yola çıkan Fransa ve Japonya orduları, Pasifik’te 2 hafta boyunca süren drone ağırlıklı askeri tatbikat düzenlediler.

 

Fenoreporter - Dış Haberler Servisi

 

Yolun bir tarafında bir banka. Öbür tarafında ise bir otel. Daha önceden bölgede keşif uçuşları yapmış olan drone’ların yönlendirmesiyle bir komando timi bankadan sakin bir şekilde çıkıyorlar.

 

Hedef otel: Ateş sesleri sessizliği paramparça ediyor. Birkaç dakika sonra rehine sağ salim kurtarılıyor.

 

Bu bir tatbkat. Binanın üstünde 2 drone uçup duruyor. Biri klasik “Skyranger”, öbürü ise küçük bir “Black Hornet”. Bir Japon askeri kampında düzenlenen tatbikatta, başarının anahtarı bu 2 drone oldu.

 

Japonya ile Fransa, Japon adalarının doğusunda 2 hafta süren askeri tatbikat düzenlediler. Şehir gerillası ile mücadele konulu tatbikatta anahtar drone kullanımı oldu.

 

Fransa adına tatbikata katılan birliklerin komutanı olan General Valentin Seiler, “Yeni teknolojilerin ve özellikle drone’ların gelmesi, gerçekten bir kopuş anlamına geliyor. Yarının çatışmalarına bügünden hazırlanmalıyız” dedi ve ekledi: “Bugün Ukrayna’da, ondan öne Yukarı Karabağ’da yaşanan savaşlar, drone’laşmanın savaş teknolojilerinin nereye gittiğini göstermesi açısından bizlere çok somut örnekler sunuyor.”