Dünyaca Ünlü Kurumdan Şok Akaryakıt Ve Ekmek Açıklaması! Büyük Zam Kapıda!

Dünya Bankası yayınladığı raporda 2022 yılı için yaptığı fiyat tahminlerinde akaryakıt, petrol, buğday, metal gibi ürünler için fiyat tahminlerini açıklarken, yaptığı açıklama sonrası akaryakıt ve ekmek için büyük zamların yolda olduğu endişesi sosyal medyada gündem oldu. 

 

Dünya Bankası yayınladığı raporda 2022 yılı için yaptığı fiyat tahminlerinde akaryakıt, petrol, buğday, metal gibi ürünler için fiyat tahminlerini açıklarken, yaptığı açıklama sonrası akaryakıt ve ekmek için büyük zamların yolda olduğu endişesi sosyal medyada gündem oldu. Son dönemde artan ekonomik kriz ile hayat pahalılığı giderek artarken, Dünya Bankası yayınladığı raporda 2022 yılı için yaptığı fiyat tahminlerinde akaryakıt, petrol, buğday, metal gibi ürünler için fiyat tahminlerini açıkladı. 

 

Dünya Bankası’ndan şoke eden enerji ve gıda fiyatları açıklaması geldi! Halihazırda yüksek olan fiyatlara yönelik değerlendirmesini yayımlayan kurum, petrol ve buğdayda rekor fiyatların devam edeceğini belirtti. Dünya Bankası’nın güncel Emtia Piyasaları Görünümü raporuna göre, Ukrayna’daki savaş emtia fiyatlarını 2024’ün sonuna kadar rekor seviyelerde tutacak şekilde değiştirdi. Raporda savaşın emtia piyasalarında büyük bir şok yarattığı belirtilerek küresel ticaret, üretim ve tüketim kalıplarının değiştiği belirtildi. Raporda son iki yılda enerji fiyatlarındaki artışın 1973 petrol krizinden bu yana yaşanan en büyük artış olduğu hatırlatıldı. Gıda ve gübrede ise 2008 yılından bu yana en yüksek artışın gerçekleştiği aktarıldı.

 

dunyaca unlu kurumdan petrol ve ekmek fiyatlari icin sok tahmin

 

YÜZDE 50’DEN FAZLA ARTACAK

 

Sözcü gazetesi, rapora ilişkin diğer detayları da paylaştı. Raporda enerji fiyatlarının 2023 ve 2024’te yaşayacağı gevşemeden önce yıllık yüzde 50’den fazla artması beklendiği belirtildi. Tarım ürünleri ve metallerde yaşanacak artışın da yıllık yüzde 20’leri bulacağı aktarıldı.

 

PETROL, BUĞDAY VE METALE ŞOK!

 

Dünya Bankası ayrıca çeşitli emtialar  için fiyat tahminlerini paylaştı. Buna göre petrolün 2022 ortalamasının varil başına 100 dolar olacağı, 2003’te ise 92 dolar olacağı tahmininde bulunuldu. Buğday fiyatlarının 2022’de yıllık yüzde 40’tan fazla artarak bu yıl tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşacağı, metal fiyatlarının da yüzde 16 artacağı öngörüldü.