Dünya Müzik Piyasasını Sallayan Ünlü Şarkıcı Neshe ile Özel Röportaj!

Dünya müzik piyasasının altını üstüne getiren ünlü şarkıcı Neshe ile özel bir röportaj gerçekleştirdik. İşte detaylar...

 

Röportaj: Raif Akyüz

 

Son dönemde 'Bingo' ve 'Hijo de la Noche' şarkılarıyla dünya müzik piyasasını alt üst eden ünlü şarkıcı Neshe ile özel bir röportaj gerçekleştirdik. İşte Neshe'nin Raif Akyüz'e yaptığı özel açıklamalar..

 

dunya muzik piyasasini sallaya unlu sarkici neshe ile ozel roportaj

 

Bingo ilk Türkçe tekliniz sanırım? İspanyolca İngilizce şarkılardan sonra Türkçe bir şarkı yapma fikri nerden çıktı?

 

İlk single çalışmam ‘Hijo de la Noche’ global bir projeydi. Şarkının büyük ilgi görmesi üzerine ve özellikle Türkiye’deki dinleyicilerimden de ‘Neshe keşke bir türkçe şarkı dinlesek senden’ gibi gelen yorumlar üzerine, sevenlerimi kıramadım ve ispanyolca ingilizce ekipçe hazırladığımız yakında çıkacak olan ‘Downtown’ un türkçe versiyonunu yapmaya karar verdim. Böylece  ilk Türkçe şarkım ‘Bingo’ sizlerle buluştu.

 

dunya muzik piyasasini sallaya unlu sarkici neshe ile ozel roportaj

 

Şarkı uluslararası önemli müzik ölçütlerini taşıyan bir proje nasıl bir hazırlık süreciniz oldu, kimlerle çalıştınız?

 

‘Bingo’ yakın zamanda çıkacak olan ‘Downtown’ şarkımın türkçe versiyonu. Şarkıyı yaparken latin müziği ve türk ezgilerini birleştirmeyi istedik, aynı zamanda şarkının çok dilli olmasını. Bingo’da da zaman zaman ispanyolca bölümler girerek türkçe ve ispanyolcayı harmanladık.

 

Şarkının prodüktörlüğünü Miami’den, Myke Towers, Becky G, J.Lo gibi latin starlarla çalışan Neneto üstlendi. Söz ve bestesini ise ilk parçamda olduğu gibi Rumen hit besteci Emanuela Oancea ile birlikte yaptık, türkçe sözlerde Giray Baturay Özcan da eklenince ortaya uluslararası bir proje çıktı.

 

dunya muzik piyasasini sallaya unlu sarkici neshe ile ozel roportaj

 

Öncesinde  "Hijo de la Noche" teklinizle Latin dünyasında dikkat çekmiştiniz. Bu şarkının ortaya çıkış öyküsü nedir?

 

‘Hijo de la Noche’ Romanya’da ünlü besteci Emanuela Oancea ile tanışıp bir proje yapmaya karar vermemizle başladı. O dönem İstanbul, İspanya arasında sürekli gidip geliyordum. Bu seyahatlere Romanya da eklenince o dönemki yaşadığım olaylar, anılar ve sürekli farklı dilde konuşmam gerektiği için dil değişimleri bu şarkının temasını oluşturdu. Git geller devam ettikçe Emanuela kız kardeşim gibi oldu ve halen birlikte üretmeye devam ediyoruz. Rumen prodüktör Dj Bonne şarkıya başka bir boyut getirdi. Kesinlikle Türk enstrümanları olması gerektiğine inanıyordum. Şarkının son bölümüne asma davul ekledik örneğin ve yabancı bir prodüktöre istediklerimi anlatmak hiç kolay olmamıştı. Jimmy Dub da vokalleriyle şarkıyı bir üst basamağa taşıdı.

 

Şarkının yurtdışında dikkat çekmesinde önemli rol oynayan etnik dokudaki video klipti. Mardin’de İrem Haykır yönetmenliğinde 25 kişi ile çekilen klipte kostümleri Shakira, Rosalia gibi yıldızların tasarımcısı Gustavo Adolfo Tari, koreografileri ise yine dünyaca ünlü koreograf Lorenzo Hannah üstlendi ve danslarıyla eşlik etti. Bu projenin ortaya çıkması iki seneyi buldu ama sonucu güzel oldu.

 

İşte Neshe'nin dünya listelerinden düşmeyen Bingo ve Hijo de la Noche feat. Jimmy Dub şarkıları;