Dudak Kuruluğu Neden Olur? Nasıl Geçer?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de dudaktır. Güzelliğe önem veren kadınlarda dudak kuruluğu oluyor. Genellikle herkesin ilgilendiği dudak kuruluğu sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih etmediği bu sorun nedir? Neden olur? İşte cevabı haberimizde...

 

Dudak çatlamasının en yaygın nedenleri; kuru ve soğuk hava, kapalı ortamda kuru ve sıcak havaya maruz kalma, güneş yanığı, bazı ilaçlar, rüzgâra maruziyet, dudakların yalanması ve ağızdan nefes alınmasıdır. Soğuk algınlığı, dehidrasyon (sıvı kaybı) ve beslenme eksiklikleri de dudak çatlamasına neden olabilir.

 

Dudak kuruması nasıl geçer?

 

Dudaklara bir miktar bal ve vazelin sürmek kuruluğu önleyebilir. Dudak peelingi ile dudaklarınızı ölü hücrelerden arındırabilirsiniz. B vitamini içeren besinler tüketmek dudak kuruluğunu önleyebilir. Ceviz, dereotu, bulgur, süt, et, yumurta sarısı, patates ve meyveler B vitamini açısından zengin besinlerdir.

 

Dudak çatlamasına ne iyi gelir?

 

Toz şeker, dudaklarınızdaki ölü dokulardan kurtulmanızı sağlayacak ve ölü hücre oluşumunun da önüne geçecektir. Bal antibakteriyal özelliğe sahip balı tek başına da kullanabilirsiniz. Salatalık, aloe vera, hindistan cevizi yağı, süt ve gül yaprakları, su.

 

Dudak kuruluğu tedavisi nasıl olur?

 

En sevdiğiniz dudak balsamı kullanarak dudaklarınızı düzenli olarak nemlendirin ki kurutulmasını ve daha sonra yavaş yavaş soyulmasını önleyin. Yatmadan önce kurumuş dudaklarınıza zeytinyağını uygulayın; doğal şifa gücüne sahip olduğu için dudak çatlamasını ve dudak kuruluğunu tedavi edecektir.

 

Dudak çatlaması nasıl önlenir?

 

Dışarı çıkmadan önce güneş koruyuculu dudak bakım kremi ya da balsamı kullanmak gerekmektedir. Yatmadan önce ve sabah uyanınca dudaklarınızı mutlaka nemlendirin. Dudak kremi ya da balsamını yanınızda taşımaya özen gösterin. Kuru havayı önlemek için evde hava nemlendirici kullanın.
 

 


Etiketler: