Donald Trump'tan Kamala Harris Ä°le Münazaraya Damga Vuran Sözleri! 'Göçmenler Kedi Köpek Eti Yiyiyor!'

5 Kasım'da gerçekleÅŸtirilecek ABD BaÅŸkanlık Seçimi öncesinde Demokratların BaÅŸkan adayı Kamala Harris'le ilk defa bir münazarada karşı karşıya gelen Cumhuriyetçilerin BaÅŸkan adayı Donald Trump, ABD'nin Springfield kentindeki göçmenler için, "Buraya geliyorlar ve kedileri köpekleri yiyorlar" dedi.

 

Habertürk'te yer alan habere göre; Donald Trump ve Kamala Harris arasındaki münazarada iki baÅŸkan adayı ekonomi, sınır güvenliÄŸi, kürtaj, Ä°srail-Gazze, Rusya-Ukrayna Savaşı gibi pek çok konu hakkında karşı karşıya geldi ancak bir konu var ki, tüm münazaranın en öne çıkan baÅŸlıklarından oldu.

 

Eski BaÅŸkan Donald Trump münazarada, göçmenlerin Springfield, Ohio'da çok sayıda evcil hayvanı yediÄŸini iddia etti. "Springfield'da köpekleri yiyorlar. Kedileri yiyorlar. Orada yaÅŸayan insanların evcil hayvanlarını yiyorlar." diyen Trump, göçmen karşıtlığını münazara performansının en önüne koydu. BaÅŸkan Yardımcısı Kamala Harris ise, Trump'ın bu hafta baÅŸkan yardımcısı adayı Ohio Senatörü JD Vance tarafından da tekrarlanan bu iddia hakkında konuÅŸmaya devam ederken başını salladı ve güldü. Springfield polisi, bu iddiayı yalanlıyor. Yaklaşık 60 bin nüfuslu Springfield, son dört yılda çoÄŸu Haiti'den olmak üzere 15 ila 20 bin göçmen kabul etti.