Doç. Dr. Gülay Yedekci CHP Avcılar Belediye Başkan Aday Adaylığını Açıkladı!

CHP 26. Dönem İstanbul Milletvekili Doç. Dr. Gülay Yedekci Avcılar ilçesi için CHP'den Belediye Başkan Aday Adaylığı'nı açıklarken dikkat çeken ifadeler kullandı.  

 

Doç. Dr. Gülay Yedekci yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: 

 

doc. dr. gulay yedekci chp avcilar belediye baskan aday adayligini acikladi

 

Saygıdeğer Hemşehrilerim;

 

 

Büyük umut ve beklentilerle yeni bir döneme daha “merhaba” diyoruz. Her yeni dönem daha iyi yaşam koşullarına ulaşma yolunda beklentilerin arttığı bir ortamı beraberinde getirmektedir. 

 

CHP bugün olduğu gibi yarın da Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ortaya ilkeler ve hedefler doğrultusunda siyasette erdemin, hizmette kalitenin en geçerli adresi olma vasfını sürdürecektir. Yüce milletimizin çabasını çabasına, umudunu umuduna, iradesini iradesine ekleyerek, ilerlemenin, kalkınmanın dinamik gücü olacaktır. 

 

Yakın coğrafyamızda yaşanılan savaşlar, ekonomimizdeki olumsuz gelişmeler, adaletin sürekli kan kaybetmesine rağmen CHP; gelecek günlerin aydınlık Türkiye’sinin en büyük teminatıdır. 

 

Değerli hemşehrilerim!

 

Her köşesinde başka bir güzellik, başka bir efsun taşıyan İstanbul’umuzun Marmara Denizi ve Küçükçekmece Gölü’nün kıyılarında kurulan Avcılar ilçemizde adeta bir seremoni yapar. Medeniyetimize ait izler burada bizi selamlar. Bu ilçe; tarihin, tabiatın ve kültürün bize bir armağanı ve emanetidir. 

 

Böylesine güzel ve önemli bir ilçede yaşamanın ve bu şehre ait olmanın, hepimize ayrı ayrı mesuliyetlerini de beraberinde getirmektedir. Avcılar ilçemizi tüm sorunlarından arındırmış, marka şehir özelliğine dönüştürebilmek hepimizin görevi. 

 

CHP’den, “Avcılar Belediye Başkanı Aday Adayı” olarak hizmet etmek için karşınızdayım. İstanbul’umuz ve Avcılar’ımız için yüreğimizdeki tükenmeyen sevdamızın kılavuzluğuyla CHP kadroları arasında Avcılar ilçemizi birlikte inşa etmek için yola çıktık. Sizin coşkunuzla, heyecanınızla desteğinize talibim.

 

Şahsıma duyduğunuz güvenle Avcılar ilçemizi birlikte daha büyük hedeflere ulaştıracağımıza inanıyor; hepinizi sevgi ve saygılarıyla selamlıyorum.

 

Doç. Dr. Gülay Yedekci 

CHP Avcılar Belediyesi

Başkan Aday Adayı

 

CHP KADIN ELİYLE KENTSEL DÖNÜŞÜME HAZIRLANIYOR

 

Türkiye'nin birçok kentinde mahalleleri kıskacına alan kentsel dönüşüm, yerel seçimlerin de ana gündem maddesini oluşturuyor. Özellikle Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri yüreklerimize kor ateşler düşürürken, gözler bir kez daha İstanbul’a çevirdi.

 

Yurt genelinde olduğu gibi İstanbul’da da seçmenin iki ana gündem maddesi yer alıyor. Birincisi ekonomide yaşanılan sıkıntılar, ikinci ise deprem gerçeği ve kentsel dönüşüm projeleri. CHP, kentsel dönüşüm uygulamalarının barınma hakkını korumadığını belirterek yoksul halkı eğitimden ve kültürel ortamlardan uzaklaştırdığına dikkat çekiyor. Dönüşümün, halkın gecekondusundan yandaşlara büyük kazanç sağlayan yeni bir yağma düzeni kurduğu vurgulanarak, doğmamış bebeğin bile borçlandırıldığını savunuyor.

 

Türkiye’nin deprem gerçeği ve yaşanabilir kent kültürünün korunması amacıyla gerçekleştirilecek kentsel dönüşümün temel ilkesini "Yaşanabilir Kentsel Dönüşüm" adıyla tanımlayan CHP; bu ilkeleri şeffaflık, uzlaşı ve adalet olarak sıralıyor. CHP ayrıca insan ve çevre odaklı dönüşüm olması gerektiğine de vurgu yapıyor.

 

KENTSEL DÖNÜŞÜME KADIN ELİ

 

Kentsel dönüşüm tartışmalarının gölgesinde CHP kulislerinde; “İstanbul il ve ilçelerinde belediye başkan adayları kim olacak?” sorusuna yanıt ararken, Avcılar Belediyesi’ne kentsel dönüşüm uzmanı Doç. Dr. Gülay Yedekçi aday adayı olacağı konuşuluyor.

 

CHP’den Avcılar belediye başkan adaylığına birçok kişi talip olurken, bu isimler arasında en güçlü aday olarak 25. ve 26. dönemde CHP’den İstanbul milletvekilliği de yapmış olan mimar ve akademisyen olan Yedekçi ismi öne çıkıyor.

 

CHP kulislerden gelen haberlere göre Yedekçi, uzmanı olduğu ve dünyanın sayılı üniversiteleri arasında yer alan Harvard Üniversitesi’nde ders verdiği kentsel dönüşüm konusunda birikimlerini, deprem kuşağında bulunan İstanbul’a, Avcılar Belediye Başkanı olarak yapacağı çalışmalar ile aktarmak istiyor.

 

CHP’NİN SESİ OLDU

 

Kamuoyu Doç. Dr. Gülay Yedekçi’yi katıldığı tartışma ve söyleşi programlarından daha yakından tanıma imkânı buldu. Televizyon ekranlarından ve sosyal medya mecralarında hükümetin uygulamalarını sert dille eleştirirken, CHP’nin politikalarının da sözcüsü oldu. Özellikle uzmanı olduğu kentsel dönüşüm konularını ortaya koyduğu söylemler ve bilimsel açıklamalarla dikkatleri üzerinde topladı.

 

“YENİ BİR YAĞMA DÜZENİ KURULDU”

 

Açıklamalarında kentsel dönüşüm sürecinin şeffaf yürütülmediğine vurgu yapan Yedekçi, Kentsel dönüşüm söylemleri altında yeni bir yağma düzeni kurulduğunu savundu. “Rant olmayan, insani bir dönüşüm için bakanlığın, belediyelerin, meslek odalarının, sivil toplum kuruluşlarının ve halkın görüşlerinin alınmasına, tartışma için bilimsel çalışmaların yapılması gerekiyor. Dünyada çok önemli ve doğru kentsel dönüşüm örnekleri varken, Türkiye’de maalesef belli müteahhitlerin ya da firmaların para kazanmak için gözlerine kestirdiği alanlar haline geldi” sözleriyle Yedekçi, kentsel dönüşüm hamlelerin zihinsel yozlaşmadan uzak, bilimsel ve sosyolojik gerçekler göz önünde tutularak yapılması gerektiğini savundu.

 

“ÇOCUKLARIMIZ İÇİN ÇOK DAHA YAŞANABİLİR İSTANBUL”

 

“Her alanda olduğu gibi, şehircilikte de nicelik odaklı değil, nitelik odaklı bir anlayışı hâkim kılmamız gerekiyor” diyen Yedekçi, insanı merkeze alan yaklaşımların sergilenmesi gerektiğine işaret ediyor. Yedekçi; “Kentsel dönüşüm hamlelerinin öncesinde zihniyet dönüşümüne ihtiyacımız var. Merkezine insanı koyan, doğanın kodlarıyla oynamayan, şehirlerimizi korumanın yanında çocuklarımız için çok daha yaşanabilir, dünyaya örnek olacak şehirler inşa etmeyi amaçlayan bu anlayış, CHP’nin yeni şehircilik vizyonunun taşıyıcı sütunları olacaktır” sözleriyle CHP’nin yeni yol haritasının da sinyallerini veriyor.