Dnipro'daki Katliam Sonrası Ukrayna Kayıplarına Ağlıyor!

Dnipro’da bir apartmana düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 40’tan fazla Ukraynalı’nın cenaze töreninde gözyaşları sel oldu.

 

Dnipro’da bir apartmana düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 40’tan fazla Ukraynalı’nın cenaze töreninde gözyaşları sel oldu. Dnipro’da bir apartmana düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden 40’tan fazla Ukraynalı’nın cenaze töreninde gözyaşları sel oldu. 

 

dnipro daki katliam sonrasi ukrayna kayiplarina agliyor

 

Cenaze töreninde gözyaşları sel oldu!

 

NPR’den Elissa Nadworny’nin haberine göre; Dnipro’nun dışında bir mezarlıkta düzenlenen törene halk akın ederken, Cumartesi günü Dnipro’da apartmana isabet eden füze ile yaşamını kaybeden boks koçu Mykhailo Korenovsky’nin cenaze töreninde gözyaşları sel oldu. Korenovsky saldırıda hayatını kaybeden 40 kişiden biriydi. Korenovsky’nin dışında aynı saldırıda hamile bir kadın, 15 yaşında bir balerin, ve ölen çocuklarla beraber toplamda 40 Ukraynalı yaşamını yitirmişti.

 

dnipro daki katliam sonrasi ukrayna kayiplarina agliyor

 

Cenaze törenine 3 rahibin duaları ve ilahileriyle başlanırken, Korenovsky’nin eşinin mezara bıraktığı sarı güllerle gözyaşları sel olurken Korenovsky’nin yetiştirdiği öğrencileri kendisi hakkında “Çok nazik bir insandı. Pozitif düşünceli ve esprili bir insandı” ifadelerini kullandılar. Yetkililere göre Dnipro’da apartmana yapılan saldırıda 45 kişi yaşamını yitirirken 19 kişi halen kayıp.