Diyarbakır Barosu'ndan Bursaspor Amedspor Maçındaki Olaylar İçin Suç Duyurusu!

Diyarbakır Barosu Twitter sayfasından yaptığı açıklamada bugün oynanan Bursaspor Amedspor 2. Lig karşılaşmasında tribünlerde yaşanan olaylarla ilgili suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. 

 

Diyarbakır Barosu Twitter sayfasından yaptığı açıklamada bugün oynanan Bursaspor Amedspor 2. Lig karşılaşmasında tribünlerde yaşanan olaylarla ilgili suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. Diyarbakır Barosu Twitter sayfasından yaptığı açıklamada bugün oynanan Bursaspor Amedspor 2. Lig karşılaşmasında tribünlerde yaşanan olaylarla ilgili suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı. 

 

Twitter sayfasından yapılan açıklamada "Bursa’da, Amedspor’un bulunduğu otel önünde bir grubun ırkçı ve ayrımcı sloganlar attığı görüntüler kamuoyuna yansımıştır.  Gerekli önleyici tedbirlerin alınmamış olmasını kaygıyla karşılıyoruz. Bu eylemleri kınadığımızı ve hukuki süreci başlatacağımızı kamuoyuyla paylaşırız. Amedspor’un bulunduğu otelin önünde ırkçı eylemlerde bulunanlar hakkında;Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik veya Aşağılama,Genel Güvenliği Kasten Tehlikeye Sokma ve Hakaretten; tedbir almayanlar hakkında da Görevi Kötüye Kullanmadan Bursa C. B.savcılığına suç duyurusu yapıldı." ifadeleri kullanıldı. 

 

İşte o açıklama;

 

diyarbakir barosu bursaspor amedspor macinda yasanan olaylarla ilgili suc duyurusunda bulundu