Dikkat! Bu Kış Avustralya Gribi Geliyor! Şimdiden Tedbir Alın!

Dünya pek farkında değil ama Avustralya’nın Queensland eyaletini 2017’den bu yana görülmemiş bir grip salgını kırıp geçiriyor.

 

Fenoreporter - Sağlık Servisi

 

Kuzey yarıküre şu sıralar çok sıcak bir yaz mevsiminin etkileriyle boğuşuyor. Buna karşılık güney yarıkürede kış hüküm sürüyor. Kış demek, soğuk algınlığı ve grip demek. Avustralya’nın kuzey-batısındaki Queensland eyaletinde şu sıralar 42 bini aşkın kişi grip tedavisi görüyor. Bunların 4 binden fazlası hastanelik oldu. Bundan önceki en kötü grip salgını 2017’de yaşanmış, 6 bin kişi hastaneye kaldırılmıştı. Eyaletin sağlık yetkilileri, bu yıl hastaneye kaldırılacakların toplamının bu sayının üstüne çıkmasından korktuklarını bildirdiler.

 

Geçmişte de görüldüğü gibi, Avustralya’da ortaya çıkan grip salgını kolaylıkla Avrupa’ya sıçrıyor. O nedenle önümüzdeki kış Avrupa ülkelerini zorlu bir grip salgınının etkilemesinden korkuyorlar. Elbette, aynı tehlike Türkiye için de sözkonusu. Hekimler, salgına karşı direnç sağlamak için grip aşısının geciktirilmeden yaptırılmasını öneriyorlar. Dahası gribin yanı sıra önleyici Kovid aşısının da yaptırılmasını da şiddetle tavsiye ediyorlar.



Etiketler: