Dermapen Uygulamasının Faydaları Nelerdir? Kimlere Uygulanır?

Kadınların en önem verdiği şeylerden biri de cilttir. Güzelliğe önem veren kadınlar dermapen tedavisi yaptırıyorlar. Genellikle herkesin ilgilendiği dermapen tedavisi sık sık konuşulan bir konu. Kendilerini daha güzel ve ilgi çekici görmek isteyen kadınların tercih ettiği bu işlemi kimlere uygulanır? Faydaları nelerdir? İşte cevabı haberimizde...

 

Yapılan işlem sonrası işlem alanına cildi rahatlatacak bir serum sürülür ve 15 dk boyunca soğuk kompres uygulanır. Sürülebilecek başka bir üründe rahatlamanızı sağlayacak soğuk maskeler de rahatlamanızı sağlayacaktır. İşlem sonrası cild pembeleşir ve işlem yapılan bölgede güneş yanığı tarzında bir his oluşur. Dermapen yapıldıktan sonraya kadar makyaj vb. gibi ürünleri kullanmayın. Dermapen işlemi sonrası kabuklanma oluşabilir. Oluşan kabuklanmayı giderebilmek için rahatlatıcı kremler sürebilirsiniz. Oluşan çatlaklar vb. gibi cilt sorunları ise 1-2 gün içerisinde geçecektir. Yüze önceden bir işlem yapıldığı için dermapen işlemi oldukça sakıncalı olabilir. Sakınca sebebi ise botoks gibi işlemler neticesinde işlem bölgesinde ciddi ve tehlikeli kanamalara sebep olabilecektir. 

 

Dermapen uygulamasının faydaları nelerdir? 

 

Yaşlanma karşıtı ve yara izi azaltıcı faydalarının yanı sıra, dermapen uygulaması aşağıdakiler dahil olmak üzere birçok faydaya sahiptir: Genişlemiş gözenekleri en aza indirme, cildi sıkılaştırma, alopesi gibi saç dökülmesi problemlerini tedavi etme, cildin ürünleri daha verimli emmesine yardımcı olur, cilt bakım ürünlerinden en fazla faydayı sağlar

 

Dermapen uygulaması kimlere uygulanır?

 

Dermapen mikro iğneleme minimal invaziv bir tedavidir ve bu nedenle genel sağlık durumunun iyi olması koşuluyla çoğu insan için uygun kabul edilir. Bununla birlikte, akne ilacı alan kişiler, tedavinin kendileri için uygun olup olmadığını kontrol etmek için doktoruna danışmalıdır. Hamile kadınların da dermapen tedavisi almamaları önerilir. Dermapen mikro iğnenin ciddi bir yan etkisi yoktur ve bu nedenle yoğun yaşam tarzlarını korumak isteyen kişiler için uygundur. Tedaviden sonra hafif bir morarma meydana gelebilir ve bir hafta boyunca doğrudan güneş ışığından kaçınılması önerilir ve güneş kremi kullanılması önerilir. Üç gün sonra herhangi bir yan belirti veya kızarıklık kaybolmalıdır.

 

Dermapen Sonrası Neler Yapılmalı?

 

Yapılan uygulama sonrası 1 gün boyunca güneş ışığı görmemeli. Bunun için yüksek faktörlü kremler kullanılabilir. Uygulamadan sonra 1 gün boyunca uygulama yapılan yere su değmemeli. Yapılan işlem sonucundan 2 hafta ağda, 1 hafta peeling vb. gibi cildi soyan işlemler yapılmamalıdır. Dermapen uygulaması sonrası aşırı terleten aktivite yapmamalıdır. Makyaj için tavsiye edilen süre min 12 saattir. 12 saatten önce makyaj yapmak cildinizde bir takım sorunlar çıkarabilir ve yapılan işleme geçici/kalıcı zarar verebilir.

 

Dermapen etkileri ne zaman görülür?

 

İğneler cildinizin en derin katmanlarına kadar iner. Yapılan bu işlem sonucunda mikro yaralar oluşur. Oluşan yaralara vücudunuz savaş açar ve yara iyileşme sürecini hızlıca başlatır. Tedaviden tedaviye, hastadan hastaya sonuçların belirginleşmesi değişebilir. Ortalama olarak bahsedecek olursak, dört ila altı hafta sonrasına kadar en çarpıcı sonuçlar görülmeye başlanır. 

 

Dermapen tedavisi seansları ne kadar sürer?

 

Dermapen tedavi süresi duruma göre değişkenlik gösterecektir. Örneğin, elleriniz gibi daha küçük bir alana tedavi uygulanıyor ise, yarım saat bile sürmeyebilir.  Bununla birlikte gögüs, bacaklar, kalça veya sırt gibi daha büyük bir alanı tedavi etmek gerekiyorsa, uygulanan alana göre seans süreniz daha uzun sürecektir. 



Etiketler: