Dereotunun Sağlığa Faydaları Nelerdir?

Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda dereotunun sağlığa faydaları konusunda detaylı bilgiler verdi. 

 

Youtube'da yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin beğenisini kazanan ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda dereotunun sağlığa faydaları konusunda detaylı bilgiler verdi. Son dönemde yayınladığı sağlık videolarıyla geniş kitlelerin dikkatini çeken ünlü Youtuber Şifabul, yayınladığı videosunda dereotunun sağlığa faydaları konusunda detaylı bilgiler verdi.

 

Dere otu çok eski çağlardan bu yana hem lezzeti hem de tıbbi faydaları için kullanılan, maydanoz grubundan bir bitkidir. Mısırlı doktorların 5000 yıl önce dereotunu tıbbi reçetelerde kullandıkları bilinmektedir. Dere otu tohumu, yağı ve taze haliyle kullanılmaktadır. Türk mutfağında en çok cacık, dolma içi ve baklanın üstünde kendine yer bulur.

 

Dereotu kalsiyum, manganez, demir A, C ve E vitamini deposudur. Antioksidan özellikleri olan dereotu güçlü bir  iltihap gidericidir ve virüslere karşı koruma sağlar. Dereotunun pek çok sağlığa faydası bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi tiroid fonksiyonlarını düzenlemektir. Dereotu ile hem hipotiroid hem de hipertiroid hastalarının kullanabileceği bir kür yapılmaktadır. Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu'na göre dereotu hızlı çalışan tiroidi yavaşlatır, yavaş çalışıyorsa hızlandırır. Bu iki özelliğe aynı anda sahip olduğu için dereotu tiroid hormonlarını dengeleme özelliği olan eşsiz bir bitkidir.

 

Detayları aşağıdan öğrenebilirsiniz.